• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Andrei Iliescu, cercetat de DNA. Nepotul fostului președinte riscă să ajungă după gratii pentru tăinuire

Jul 3, 2024

Andrei Iliescu, nepotul fostului președinte, Ion Iliescu, este cercetat de DNA. Acesta riscă să ajungă după gratii, fiind acuzat de tăinuire. În urma perchezițiilor făcute la casa cumnatei fostului președinte, procurorii au găsit sume de bani care ar proveni din mita dată directorului din Ministerul Educației, Horia Hîrtopanu-Palmer.

Andrei Iliescu are probleme cu legea

Andrei Iliescu, nepotul fostului președinte al României, Ion Iliescu, este implicat într-o anchetă complexă a procurorilor, care au descins la locuința cumnatei fostului șef de stat. În urma perchezițiilor, s-au descoperit sume semnificative de bani, despre care se presupune că provin din mita oferită directorului din Ministerul Educației, Horia Hîrtopanu-Palmer.

Conform investigațiilor, aceste fonduri ar fi fost utilizate pentru achiziționarea unor proprietăți imobiliare și a unor autoturisme de lux. Bărbatul riscă până la cinci ani de închisoare pentru tăinuire. Acesta este cercetat într-un dosar în care Horia Hîrtopanu-Palmer, fost director în Ministerul Educației, este acuzat că a acceptat mită în valoare de 340.000 de euro și 18.749 lei de la un director de firmă, pentru a facilita acordarea unor contracte de construcție pentru grădinițe.

În cadrul aceleiași investigații, concubina lui Palmer a fost inculpată pentru spălare de bani. Ancheta a relevat că fondurile obținute din mită au fost direcționate către achiziționarea de proprietăți imobiliare și mașini de lux. Alte sume de bani ar fi fost ascunse în casa mamei lui Andrei Iliescu, situată în București.

Procurorii susțin că Palmer a încercat să se debaraseze de banii ascunși la locuința sa din Bușteni, transferând o parte din sumă la un prieten, Andrei Iliescu, iar restul banilor fiind folosiți pentru cumpărarea de imobile și mașini scumpe precum BMW M4, Audi RS7 și Porsche Macan.

În urma perchezițiilor efectuate la locuința lui Andrei Iliescu și a mamei sale, procurorii au confiscat 3.815 euro și 17.150 de lei, respectiv 15.305 euro și 39.200 de lei, sume care erau depozitate într-un seif.

Chiar dacă Andrei Iliescu a prezentat documente notariale, precum contracte de vânzare-cumpărare și împrumuturi, pentru a justifica respectivele sume, anchetatorii afirmă că acesta nu a reușit să explice proveniența a 39.200 de lei și 15.305 euro, concluzionând că acești bani ar aparține, de fapt, lui Horia Palmer.
sursa:puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *