• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

USR își desemnează astăzi candidatul pentru alegerile prezidențiale. Lasconi: „Va fi cel mai dificil an din istoria USR”

Jun 29, 2024

Delegații partidului Uniunea Salvați România participă sâmbătă, 29 iunie, la o nouă rundă de alegeri. După ce în această săptămână au ales-o pe Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, ca președinte al partidului, membrii USR votează astăzi pentru componența Biroului Național, precum și pentru candidatul USR la alegerile prezidențiale din toamnă.

”Va fi cel mai greu an de când există USR-ul, dar vom câștiga! România este casa noastră, când un hoț îți intră în casă, nu pleci tu din casă. Îl scoți tu pe el afară. (…) Cât timp vom mai tolera o clasă politică ce ne ține pe locul I la sărăcie în muncă? România nu este o țară săracă, este o țară sărăcită.

Cât timp vom mai tolera să dăm putere de decizie politicienilor care nu au știut să dea decât pentru ei? Vin către nu să conduc un partid, ci să creăm o mișcare, să deschidem cușca în care am fost ținuți atâta vreme. Sunt aici să vă zic: gata, fraților, haideți la luptă!”, a spus președintele USR, Elena Lasconi, la începutul Congresului.

„Din acest moment începe reconstrucția USR și a României. Mă uit la sala asta plină și văd prieteni, sute de prieteni. Simt speranța că anul acesta, împreună, vom putea salva democrația din România. După 9 iunie țara este roșie, avem un singur partid-stat, PSD. Suntem pe cale să auzim o singură voce, aceea care a gonit de acasă 5 milioane de români. (…) Sunt aceeași Elena, aceeași femeie din popor și sunt și eu o voce și refuz să-i lasă pe alții să-mi spună cine e România și ce-și doresc românii”, a mai spus președintele USR.

Lasconi și-a încheiat discursul cu mulțumiri adresate lui Nicușor Dan, fondatorul partidului, care a fost prezent în sală.

„Aș vrea să-i mulțumesc lui Nicușor Dan. Eu sunt prima președintă femeie a USR, dar fără Nicușor Dan noi astăzi nu am fi fost aici. E o onoare că-i azi este alături de noi. A făcut un super-efort că aseară a fost la o super petrecere, a celebrat 30 de ani de la terminarea liceului”, a spus aceasta.

În cursa internă a USR pentru alegerile prezidențiale s-au înscris trei membri ai partidului: Elena Lasconi, Dumitru Stanca și Octavian Berceanu. Aproape 200 de persoane concurează pentru un loc în Biroul Național al USR.

Congresul USR este organizat în București, într-o clădire situată în zona nordică a Capitalei (Nord Events Center by Globalworth). La eveniment participă 600 de delegați, iar Elena Lasconi a susținut un deschidere la ora 10:00.

Votul va începe la ora 14:00 și se va termina la 17:00. O conferință de presă este programată pentru ora 19:00, unde USR va anunța rezultatele pentru candidatul la alegerile prezidențiale. Ulterior, va fi comunicată și componența Biroului Național.

Biroul Național al USR este alcătuit din 24 de membri, pe lângă președintele partidului, și reprezintă structura executivă de conducere. Aproximativ 200 de membri USR s-au înscris în cursa pentru un loc în Biroul Național. Membrii Biroului Național vor fi selectați de delegații filialelor la congresul USR. În competiția internă s-au înrolat opt echipe și mai mulți candidați independenți.

La începutul acestei săptămâni, Elena Lasconi a fost aleasă președinte al USR printr-un scrutin electronic desfășurat pe parcursul a 48 de ore, în cadrul căruia a obținut 7.701 voturi, echivalentul a 68,14% din voturile exprimate. După confirmarea în funcție, Lasconi a anunțat un amplu program de reconstruire a partidului.

sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *