• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Medicul militar acuzat de luare de mită și-a recunoscut vinovăția

Jun 29, 2024

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus sesizarea instanței de judecată în cazul medicului militar Alexandru-Florin Săvulescu. Fost șef al Secției Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București, Săvulescu, de grad colonel, este acuzat de luare de mită în formă continuată.

Conform anchetei, în anul 2022, medicul Săvulescu a primit de la 29 de persoane diverse foloase necuvenite, inclusiv sume de bani totalizând 4.750 euro și 28.050 lei, bijuterii în valoare de 6.515 lei și alte produse. Acestea au fost oferite în schimbul unor intervenții chirurgicale, printre care și gastrectomie longitudinală (micșorare de stomac), și examene de specialitate.

În prezența apărătorilor săi, colonelul Săvulescu a recunoscut integral faptele și a acceptat încadrarea juridică, fiind de acord cu pedeapsa propusă: trei ani de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de trei ani. De asemenea, i se interzice dreptul de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria prin care a comis infracțiunea.

Dosarul și acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise Tribunalului Militar București. Procurorii au propus și confiscarea specială a sumelor obținute ilegal, precum și confiscarea extinsă a altor sume nejustificate descoperite în conturile medicului: 31.480,64 lei, 113.828,75 euro și 30.000 USD. Acestea au fost transferate în conturile Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Această decizie subliniază angajamentul autorităților de a combate corupția în rândul cadrelor militare și de a menține integritatea în instituțiile medicale de stat

sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *