• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

O nouă stație de metrou va fi construită în București. Restricții de trafic din 6 iulie până în septembrie

Jun 28, 2024

Începând din 6 iulie, se vor impune noi restricții de trafic în zona Piața Montreal – Piața Presei Libere din Capitală, din cauza lucrărilor la viitoarea stație de metrou Piața Montreal de pe Magistrala M6.

Devierea traficului în zona lucrărilor va fi semnalizată prin instalarea de panouri informative în intersecțiile: Bd. Ion Mihalache – Str. Aviator Popișteanu, Str. Aviator Popișteanu – Bd. Expoziției, Str. Parcului – Bd. Expoziției – Str. Aviator Traian Vasile, Bd. Mărăști – Str. Alexandru Constantinescu și Bd. Mărăști – Bd. Mareșal Alexandru Averescu. Pentru pietoni, traversarea se va face pe la trecerile existente la capetele tronsonului de drum restricționat.

Operațiunile pregătitoare pentru devierea traficului vor fi efectuate cu sprijinul și sub supravegherea Brigăzii Rutiere.

Conform Metrorex, Magistrala 6 va oferi o legătură directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internațional Otopeni, fără a necesita transbordare la stația 1 Mai. Traseul acestei magistrale va avea 14,2 kilometri și va include 12 stații de metrou: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu și Aeroportul Internațional ”Henri Coandă”.

Proiectul „Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni” este de utilitate publică și de interes național, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările și completările ulterioare. Acesta corespunde nevoilor de mobilitate prin dezvoltarea rețelei de transport transeuropean (TEN-T) și este finanțat din fonduri externe rambursabile și nerambursabile.

sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *