• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Fortul 13 Jilava trece în administrarea Consiliului Județean Ilfov. Alina Gorghiu: ”Va putea fi consolidat, restaurat și valorificat!”

Jun 28, 2024

Guvernul a adoptat astăzi hotărârea prin care Fortul 13 trece de la Penitenciarul Jilava la Consiliul Județean Ilfov. Această decizie deschide calea pentru consolidarea, conservarea, restaurarea și valorificarea turistică și culturală a fortului.

Anunțul a fost făcut de ministra Justiției, Alina Gorghiu, ministra Culturii, Raluca Turcan, și președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

Alina Gorghiu, despre fortul 13 Jilava

Alina Gorghiu a declarat că Fortul 13 Jilava va putea fi consolidat, restaurat și valorificat, mulțumită hotărârii de guvern adoptate azi, prin care administrarea fortului trece de la Penitenciarul Jilava la Consiliul Județean Ilfov.

Ea a subliniat că această reușită este rezultatul efortului comun al patru instituții: Consiliul Județean Ilfov, Ministerul Justiției, Ministerul Culturii și Administrația Națională a Penitenciarelor, toate conduse de reprezentanți ai PNL. Gorghiu a mulțumit în mod special Ralucăi Turcan, ministra Culturii, și lui Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov, pentru sprijinul și colaborarea lor.

Gorghiu a adăugat că este esențial să nu uităm istoria de dinainte de 1989. Pentru Partidul Naţional Liberal, partid istoric care a resimțit din plin nedreptățile unui regim totalitar, este crucial să arate generațiilor viitoare atât realizările, cât și greșelile trecutului, pentru a preveni repetarea ororilor.

Fortul 13 Jilava reprezintă un exemplu important în acest sens și trebuie valorificat din punct de vedere istoric, social și cultural.

”Fortul 13 Jilava va putea fi consolidat, restaurat și valorificat! Azi, Hotărârea de Guvern care transferă Fortul 13 din administrarea Penitenciarului Jilava în administrarea Consiliului Județean Ilfov a fost adoptată în ședința de Guvern.

Trebuie precizat că această reușită se datorează efortului a 4 instituții: Consiliul Județean Ilfov, Ministerul Justiției, Ministerul Culturii, toate cu conducere PNL, și Administrația Națională a Penitenciarelor. Mulțumesc ministrei Culturii, Raluca Turcan, și președintelui CJ Ilfov, Hubert Thuma pentru sprijin și colaborare!

Din păcate, se pare că unii uită istoria de dinainte de 1989. Pentru Partidul Naţional Liberal, partid istoric și care a resimțit din plin nedreptățile unui regim totalitar, este o prioritate să arate generațiilor viitoare ce s-a făcut bine, dar și ce s-a greșit și cum putem evita repetarea ororilor. Fortul 13 Jilava este un exemplu în acest sens, de aceea trebuie valorificat din punct de vedere istoric, social și cultural”, a fost mesajul transmis de Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.
sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *