• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Controversă în Franța – Consilierul de securitate al partidului lui Marine Le Pen ar fi agent rus

Jun 28, 2024

„Adunarea Națională” (RN), partidul lui Marine Le Pen, este criticat din cauza unui fost model și a unui presupus „agent de influență” rus, care este acum consilier al partidului în încercarea de a forma următorul guvern al Franței, notează The Telegraph.

Tamara Volokhova, în vârstă de 34 de ani, provoacă o jenă deosebită partidului de dreapta dură, deoarece acesta a promis să interzică accesul imigranților cu dublă cetățenie la locuri de muncă cheie, dacă va ajunge la putere.
În timpul unei dezbateri televizate în direct, marți, înainte de începerea alegerilor parlamentare în acest weekend, Jordan Bardella, viitorul prim-ministru al RN, a spus: “Ați pune un franco-rus la conducerea unei centrale nucleare? Nu credeți că este un subiect de interes național?”

Gabriel Attal, actualul prim-ministru al Franței, a răspuns numind-o pe Volokhova, un model moscovit devenit consilier pentru securitate al RN în Parlamentul European și fost asistent personal al lui Le Pen.

Volokhova a devenit cetățean francez în 2020, în ciuda unui raport divulgat de DGSI, serviciul de informații interne al Franței, care o identifica drept un presupus “agent de influență” care lucrează pentru Rusia lui Vladimir Putin.

Attal i-a spus lui Bardella: “Se pare că este franco-rusă, că participă la reuniuni cu ușile închise cu informații confidențiale privind războiul din Ucraina”.

Bardella a răspuns: “Nu vorbim aici despre o centrală nucleară”

Propunerea legislativă a lui Le Pen

La începutul anului 2024, Le Pen a publicat o propunere de lege care ar împiedica persoanele cu dublă cetățenie să ocupe o gamă largă de locuri de muncă în cadrul administrației publice, al companiilor și al misiunilor de serviciu public.

Astfel de proiecte de lege ar putea fi acum adoptate dacă RN – care conduce în sondajele de opinie – obține majoritatea absolută în Adunarea Națională de la Paris în urma alegerilor legislative.

Gérald Darmanin, ministrul francez de interne, a declarat miercuri că politica propusă de RN este discriminatorie și ar “diviza națiunea”.

El a declarat: “Nu-mi place acest mod de filtrare a francezilor”. El a spus că ar discredita “trei milioane de franco-americani, franco-algerieni, franco-portughezi, franco-marocani”.

Legăturile lui Le Pen cu Rusia

Le Pen, care i-a făcut o vizită personală lui Putin la Moscova în 2017, a fost mult timp criticată pentru sprijinul său față de Rusia.

Partidul său a primit un împrumut de 6 milioane de euro (5 milioane de lire sterline) de la o companie rusă în 2014, care a fost de atunci rambursat.

Răspunzând în 2022 la afirmațiile potrivit cărora RN ar fi strâns legată de regimul de la Moscova, Le Pen a declarat: “Nu am nicio prietenie cu Vladimir Putin, pe care l-am întâlnit o singură dată în viața mea. Nu am nici măcar legături financiare cu el”.
Sursa: stiripesurse.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *