July 1, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Finlanda va aplica „aproape sigur” pentru aderarea la NATO

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Finlanda va aplica „aproape sigur” pentru aderarea la NATO, a spus duminică Ann Linde, ministrul de externe al Suediei, pentru un post de televiziune suedez, informează Reuters. Decizia oficială de aderare a Finlandei ar urma să fie luată pe data de 12 mai, scrie digi24.ro

ACTUALIZARE 11:45: Finlanda va decide să aplice pentru a deveni membru NATO pe data de 12 mai, potrivit ziarului finlandez Iltalehti care a citat duminică surse anonime din guvernul de la Helsinki.

Decizia de a se alătura alianței se va lua în două etape în ziua de 12 mai. Președintele finlandez Sauli Niinisto își va da acceptul ca vecinul nordic al Rusiei să se alăture alianței de apărare, urmând ca grupurile parlamentare să aprobe cererea, potrivit ziarului.

Invadarea Ucrainei de către trupele ruse a forțat atât Suedia, cât și vecinul său din est să își revizuiască strategia de neutralitate care până acum era considerată cea mai bună metodă de a-și asigura siguranța națională.

„Știm mai mult sau mai puțin că Finlanda va aplica pentru aderarea la NATO”, a spus Linde pentru postul de televiziune SVT. „Iar asta schimbă tot echilibrul… dacă una dintre țările noastre se alătură [alianței], știm că tensiunile vor crește.”

Întrebată dacă crede că Finlanda se va alătura NATO, Linde a răspuns: „Cred că putem spune asta aproape sigur.”

Este de așteptat ca Suedia și Finlanda să ia o decizie finală despre aderarea la NATO în următoarele săptămâni. Ministrul de externe al Finlandei, Pekka Haavisto, a spus vineri că speră ca Finlanda și Suedia să ia decizii similare în același timp, scrie digi24.ro

 

sursa foto- digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..