iunie 13, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Motivul pentru care Emil Boc îl susține pe Florin Cîțu la șefia PNL

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 33 Second

Emil Boc a anunțat că nu îl mai vrea pe Ludovic Orban președintele PNL și că îl susține pe Florin Cîțu să preia conducerea partidului din care a ajuns să facă parte. În ședința de guvern de joi, Cîțu i-a făcut un cadou plăcut primarului din Ardeal. I-a dat bani chiar din fondurile aflate la dispoziția sa pentru a organiza trei competiții sportive internaționale.

MTS anunţă, într-un comunicat, că guvernul a alocat resurse bugetare suplimentare pentru trei competiţii internaţionale găzduite în acest an de România.

Astfel, a fost aprobată suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului şi Sportului din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, cu o sumă totală de 10.375 mii lei, încadrabilă la “Sume destinate finanţării programelor sportive realizate de structurile sportive de drept privat”.

Pentru organizarea Campionatului European pe Echipe Liga I Atletism seniori, în perioada 19 – 20 iunie, a fost alocată suma de 2.930 mii lei, pentru organizarea Turneului Final al Campionatului European de Volei Seniori Feminin, în perioada 15 – 27 august, s-au alocat 4.795 mii lei, iar pentru organizarea Turneului Final al Campionatului European de Tenis de Masă, Seniori Feminin şi Masculin, în perioada 28 septembrie – 3 octombrie, suma de 2.650 mii lei. Toate cele trei evenimente vor fi găzduite de municipiul Cluj-Napoca.

“Mă bucur foarte mult şi le mulţumesc colegilor şi partenerilor din Guvern pentru că au înţeles şi susţinut aceste demersuri. Este vorba despre trei evenimente importante, de anvergură internaţională, a căror organizare ne-am asumat-o şi pe care trebuie să o onorăm în cele mai bune condiţii. Respectarea acestor obligaţii şi reuşita celor trei competiţii sunt direct legate de prestigiul nostru ca ţară, nu doar de prestigiul sportiv. Guvernul României a demonstrat o dată în plus faptul că este un partener de încredere la nivel internaţional, precum şi un jucător de echipă la nivel naţional, ca să folosesc un termen din lumea sportului”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak.

Campionatul de Atletism pe Echipe Liga 1 seniori reprezintă cel mai important eveniment sportiv de înaltă performanţă organizat vreodată în România, în această ramură de sport. Vor participa 13 ţări, cu un număr de aproape 900 de sportivi şi oficiali şi un număr total de persoane implicate în competiţie (atleţi, oficiali, voluntari, arbitri, personal tehnic) de peste 1.500 de persoane. Evenimentul va constitui şi o ocazie de pregătire pentru Campionatul European U20 din anul 2023, eveniment care se află în acest moment din ce în ce mai aproape de a fi atribuit României.

Organizarea unei grupe a Turneului Final al Campionatului European de Volei Seniori Feminin 2021 face ca România să revină, după o pauză de peste 55 de ani, în elita organizatorilor voleiului continental. La acest eveniment vor participa, în afară de România, alte cinci reprezentative naţionale din elita voleiului mondial.

La Turneul Final al Campionatului European de Tenis de Masă, Seniori Feminin şi Masculin 2021 vor participa peste 30 de ţări din elita tenisului de masă, în afară de România.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).