ianuarie 28, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Iranul avertizează SUA să nu pice în ‘capcana’ întinsă de Israel: ‘Focurile de artificii se vor întoarce dureros împotriva voastră’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second
Iran, SUA
Ministrul de externe iranian Mohammad Javar Zarif i-a cerut sâmbătă preşedintelui american Donald Trump să nu „aspire” la un presupus plan israelian care ar urmări să provoace un război prin atacarea forţelor americane desfăşurate în Irak, relatează Reuters.

„Noi informaţii provenind din Irak arată că agenţi provocatori israelieni plănuiesc atentate împotriva americanilor – pentru a-l pune în dificultate pe (Donald) Trump, aflat la final de mandat, cu un fals casus belli” (acţiune care ar justifica un război), susţine Zarif într-o postare pe Twitter.

„Atenţie la capcană @realDonaldTrump. Focurile de artificii se vor întoarce dureros împotriva voastră”, a scris Zarif.

Citește și: Dana Budeanu a ales Fătălăul Anului 2020

Javad Zarif a făcut această afirmaţie cu ocazia împlinirii unui an de la moartea generalului iranian Qassem Soleimani în urma unui atac cu dronă în Irak. Pentru moment nu există o reacţie din partea Israelului.

Washingtonul blamează o miliţie irakiană susţinută de Iran pentru atacurile frecvente cu rachetă împotriva instalaţiilor americane în Irak, deşi nicio grupare cunoscută ca fiind sprijinită de Iran nu a revendicat astfel de acţiuni, notează Reuters.

Esmail Ghaani, care i-a succedat lui Soleimani la conducerea forţei de elită Qods, declarase vineri că Iranul este pregătit să riposteze.

Miercuri, armata americană a trimis două bombardiere B-52, cu capacitate nucleară, în Orientul Mijlociu, într-un mesaj de descurajare a Iranului.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).