ianuarie 19, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Directorul Pfizer, Albert Bourla, refuză să se vaccineze anti-COVID-19: ‘Am 59 de ani și sunt sănătos’

2 min read
Read Time:2 Minute, 14 Second

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, nu și-a făcut încă vaccinul împotriva Covid-19, chiar dacă compania americană Pfizer, împreună cu germanii de la BioNTech, a dezvoltat mult așteptatul vaccin anticoronavirus.

Albert Bourla a precizat că se va vaccina anticoronavirus abia când îi va veni rândul.

„Când voi putea, mă voi vaccina. Am 59 de ani şi sunt sănătos. Nu lucrez în linia întâi, deci nu mă număr printre cei care au prioritate la vaccinare”, a susținut Bourla, potrivit CNBC.

Totuși, el a precizat că ia în calcul să se vaccineze mai repede, tocmai pentru a le da oamenilor încrederea în produsul Pfizer și pentru a-i încuraja, la rândul lor, să se vaccineze.

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer / BioNTech, administrat deja în Marea Britanie și SUA

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech a fost autorizat pe 12 decembrie de Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite și urmează să fie autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului pe 21 decembrie.

Acesta a fost deja administrat Marea Britanie şi în SUA.

În Marea Britane, prima persoană vaccinată a fost Margaret Keenan, o femeie în vârstă de 90 de ani. „Mă simt atât de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva Covid-19, este cel mai frumos cadou de dinaintea aniversării pe care mi-l puteam dori, pentru că înseamnă că, în sfârşit, pot fi nerăbdătoare să petrec timp cu familia şi prietenii de Anul Nou, după ce am fost singură mare parte din an”, a afirmat ea.

În Statele Unite ale Americii, prima persoană vaccinată a fost Sandra Lindsay, o asistentă medicală din New York. „Nu s-a simțit diferit față de administrarea oricărui alt vaccin”, a spus ea.

Peste 17 miliaone de americani au fost depistați pozitiv cu coronavirus de la izbucnirea pandemiei. Dintre aceștia, peste 10 milioane s-au vindecat, dar circa 311.300 au decedat. În Marea Britanie, bilanțul crizei sanitare a ajuns la 1,8 milioane de îmbolnăviri și aproape 65.000 de decese.

În UE, toate statele ar putea începe vaccinarea anti-COVID-19 în aceeași zi

Ursula Von Der Leyen, președinta Comisiei Europene, a îndemnat la începerea cât mai rapid a campaniei de vaccinare în Uniunea Europeană.

„În sfârşit, de acum într-o săptămână, primul vaccin va fi autorizat, aşadar vaccinările vor putea începe imediat în toate statele UE. Pentru a încheia pandemia, trebuie să ajungem la 70% din populație vaccinată. Aceasta o imensă datorie. Deci haideți să începem rapid cu vaccinarea împreună, pe data de 27, în aceeași zi. Așa cum am fost uniți până acum, în pandemie, vom ieși din ea împreună, uniți”, a declarat Von Der Leyen, conform b1.ro.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).