September 17, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Firea a răbufnit după măsurile anunțate de Ludovic Orban: ‘Nu testează, nu izolează persoanele pozitive, dar iau măsuri dure față de populație!’

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 16 Second
Gabriela Firea Congres PSD
Gabriela Firea, candidat PSD în București la alegerile parlamentare, acuză măsurile luate de Guvernul PNL și spune că afaceriștii români au primit o lovitură „îngrozitoare”

„Au închis piețele, arătând cum gândesc: dușmănos față de români! Atât față de agricultori, care vor ramane cu legumele si fructele nevandute, cat si fata de cumparatori, care targuiau mai ieftin in piata. E imposibil ca intr-un timp scurt sa-si faca toti producatorii agricoli romani contracte cu marile lanturi de magazine, pentru a vinde rosiile, ardeii, cartofii, ceapa, merele, prunele, strugurii etc.

Orban si Tataru au dat acest ordin! Si nimeni de langa ei nu le explica faptul ca dau o lovitura ingrizitoare capitalului romanesc! Afacerilor mici ci mijlocii! Cetateanului roman! Tarii intregi!

Nu testeaza, nu izoleaza persoanele pozitive, dar iau masuri dure fata de populatie!

Taranul român traieste vremuri grele, sub guvernarea PNL. La fel si oraseanul, care va plati mai mult pentru hrana zilnica.

Cei care vor sa scape de acest guvern de dreapta incompetent si corupt au alternativa, pe 6 decembrie.

Noi am cerut sa fie amanate alegerile, dar guvernul si presedintele nu au vrut. Tin mortis sa faca alegeri.

Atunci, ne “inarmam” cu masti, dezinfectanti, stam la distanta si mergem la vot, sa-i trimitem acasa pe cei care au condus dezastruos tara prin pandemie si au distrus industria, agricultura si serviciile”, a spus Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

De cealaltă parte, premierul Ludovic Orban spune că producătorii agricoli îşi vor putea desface în continuare produsele în pieţele deschise sau în pieţele volante, însă mulţi care vând marfă în pieţe “numai producători agricoli nu sunt”.

“Pe baza evaluărilor făcute din cercetări, a rezultat că în pieţele închise, spre deosebire de hipermarketuri unde regulile sunt respectate cu stricteţe, în aceste pieţe şi din cauza modului în care se manevrează marfa, a circulaţiei aerului, din cauza faptului că nu se respectă regula purtării măştii şi a regulilor de distanţare, se transmite (n.red.: virusul) mai uşor. Am păstrat pieţele deschise. Mai mult decât atât, primăriile pot să organizeze pieţe volante, pentru a permite desfacerea produselor agricole de către producătorii agricoli. Vreau să menţionez: de către producătorii agricoli, pentru că din păcate o mare parte din cei care desfac marfa în pieţe numai producători agricoli nu sunt. Îşi obţin certificatul de producător, deşi ei nu au muncit pământul în viaţa lor. Deci repet, există soluţia: pe lângă pieţele deschise, se pot face pieţe volante unde pot să vină numai producători agricoli. Este o restricţie pe o perioadă limitată de timp (n.red. închiderea pieţelor acoperite). A trebuit să luăm mai multe măsuri unde în urma analizelor s-a constatat că există o incidenţă mare de transmitere a virusului”, a afirmat Orban.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).