august 4, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Piața Obor nu se închide, în ciuda declarațiilor lui Ludovic Orban: primarul Sectorului 2 a găsit soluția

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 18 Second
piata obor
Premierul României, Ludovic Orban, anunța joi că Piata Obor din București se va închide, după intrarea în vigoare a măsurilor de combatere a pandemiei. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține însă că a găsit o soluție pentru comercianții din piață: va amenaja o piață în aer liber.

„Azi Oborul a zumzăit mocnit. După declarația de aseară a premierului, oamenii nu înțeleg ce se va întâmpla cu această piață – vor mai putea să își cumpere mâncare de aici sau nu? Aș vrea să pot să îi liniștesc și să le spun cum vom continua, dar avem nevoie de mai multe răspunsuri de la Guvern.

Am fost azi să vorbesc cu oamenii de acolo – cu cei care vin să își cumpere ce au nevoie, cei care vând la tarabe și cei care sunt în magazinele de la etajele superioare. Am întâlnit multă îngrijorare. Totuși, toți înțeleg că trecem printr-o perioadă grea și că o să mai dureze până ieșim din această criză.

Am analizat împreună cu ei ce variante avem. Oamenii tot au nevoie să își cumpere de mâncare și nu pot înțelege de ce ar fi mai bine să se înghesuite toți în magazinele care ar rămâne funcționale. Producătorii sunt îngrijorați că li se va strica recolta de toamnă. Cei care comercializează lactate, carne sau alte produse perisabile sunt disperați că toată marfa lor va ajunge la gunoi dacă li se pune lacătul pe ușă din scurt.

Sectorul 2 era cunoscut ca sectorul comercianților. Iar Oborul e centrul și inima comunității noastre.

Deși actualul val al pandemiei este de departe mai violent și mai periculos, trebuie să găsim o soluție ca alimentele să ajungă pe masă. O variantă pe care suntem pregătiți să o urmăm ar fi ca tarabele să fie mutate afară sub corturi, iar magazinele de la etajul unu și doi să rămână deschise cu un circuit limitat și respectat strict.

Am băgat azi în ședință toate direcțiile din Primărie care pot ajuta în acest sens. Am cerut Poliției Locale să asigure suficiente echipe încât să ne asigurăm că se respectă măsurile de distanțare socială în Piața Obor. Am stabilit cu cei care administrează piețele să pregătească montarea corturilor și reorganizarea tarabelor. Am convins comercianții de la tarabe să suporte chiar și frigul pentru a putea continua.

Trecem prin clipe grele. Avem nevoie să depunem toți un efort. Iar piața, într-un fel sau altul, trebuie să își continue activitate – să furnizeze oamenilor hrana fără de care nu se poate trăi.

Piața Obor și Cremenița își vor putea muta imediat activitatea în aer liber. Mai căutăm variante și pentru Gemeni, Delfinului, dar spațiul din jur nu e foarte ofertant. Vă țin la curent”, a precizat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, pe pagina sa de Facebook.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).