iunie 21, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

PSD solicită ca toți contacții COVID-19 să fie testați gratuit

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

PSD cere schimbarea protocolului de testare pentru COVID-19, astfel încât să fie testate și persoanele asimptomatice care au intrat în contact cu cele pozitive, a spus prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea.

Partidul Social Democrat solicită schimbarea protocolului de testare pentru coronavirus, astfel încât să fie testate și persoanele asimptomatice care intră în contact cu cele pozitive.

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, spune că România este singura țară europeană care a rămas încremenită în proiectul inițial, și anume se testează gratuit de către statul român doar pacienții care au deja simptome.

„Din păcate, li se refuză contacților acestor persoane să se testeze gratuit. Nu toți românii au venituri substanțiale, așa că le este foarte greu să plătească testele efectuate la clinicile private. Un test poate să ajungă chiar la 500 de lei, ceea ce e foarte mult. Trebuie să fie testate și persoanele care au o susțiciune că au SARS-COV-2 sau care au intrat în contact cu o persoană pozitivă”, a declarat Gabriela Firea, în cadrul unei conferințe de presă la sediul PSD.

Firea a mai spus că actuala definiție de caz este foarte restrictivă și „practic îi trimite pe toți românii la clinicile private”.

„Cerem Guvernului să schimbe definiția de caz și Ministerul Sănătății prin DSP-uri să îndrume toate persoanele care sună la DSP să fie repartizate la clinicile de stat astfel încât să fie testate gratuit”, mai afirmă Firea.

sursa:puterea

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).