noiembrie 25, 2020

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

O mare companie aeriană ar putea concedia până la 30.000 de angajați

2 min read
Read Time:1 Minute, 30 Second

Până la 30.000 de locuri de muncă sunt amenințate în cadrul Lufthansa, cea mai mare companie aeriană europeană, datorită prăbușirii traficului aerian ca urmare a pandemiei de Covid-19, a avertizat conducerea companiei germane, potrivit AFP și La Libre Belgique.

O mare companie aeriană a anunțat că până la 30 de mii de locuri de muncă sunt în pericol din cauza prăbușirii traficului aerian ca urmare a pandemiei de coronavirus.

„Suntem hotărâți să păstrăm cel puțin 100.000 din cele 130.000 de poziții din grup”, a declarat Carsten Spohr, CEO al Lufthansa, într-o scrisoare trimisă angajaților săi duminică din care AFP a obținut o copie.

Cea mai mare companie aeriană europeană a anunțat deja în septembrie intenția de a reduce mai multe locuri de muncă decât cele 22.000 planificate deja într-un plan anunțat în vară, însă numărul exact nu fusese comunicat, conform La Libre Belgique.

„După o vară care ne-a dat speranță, acum simțim efecte echivalente cu cele ale închisorii asupra activității noastre”, adaugă Carsten Spohr în scrisoarea sa, citat de Hotnews.ro.

Lufthansa pierde în prezent un milion de euro la fiecare două ore, comparativ cu unul la fiecare oră la începutul pandemiei. Dar grupul trebuie să „își intensifice eforturile pentru a continua să reducă costurile”, spune Spohr.

Pentru iarnă, compania se așteaptă ca volumul activității să fie la o cincime comparativ cu nivelul din aceeași perioadă anului trecut.

Prin urmare, Lufthansa va trebui să țină la sol 125 de avioane suplimentare, dintr-o flotă de 763, și va opera „maxim” un sfert din capacitatea sa de zbor.

„Trebuie să presupunem că efectele (pandemiei) asupra afacerii noastre vor fi resimțite în anii următori”, conchide dl Spohr.

Lufthansa a raportat în trimestrul trei o pierdere operațională gravă de 1,26 miliarde de euro.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).