Deputații au decis: Câte zile vor avea la dispoziție românii din diaspora la alegerile parlamentare

CancandB.ro
Read Time:55 Second

Deputații au adoptat, luni, un amendament la proiectul de lege privind modificarea și completarea unor legi în materie electorală, conform căruia votanții din diaspora vor avea la dispoziție două zile-sâmbătă și duminică-, pentru a vota la alegerile parlamentare din acest an.

Au votat “pentru” 160 de deputaţi, 10 au fost “împotrivă”, iar 5 s-au abţinut.

Amendamentul a fost respins în Comisia juridică a Camerei.  El a fost propus de USR şi a fost susținut de PNL.

Liderul grupului parlamentar USR, Cătălin Drulă, a susţinut la dezbaterile din plen că acest amendament are scopul de a extinde perioada de vot în diaspora la două zile, sâmbătă şi duminică.

“Aceasta s-a aplicat şi la alegerile prezidenţiale, la alegerile europarlamentare, iar, mai ales în context de pandemie, pentru a nu se forma cozi, pentru a creşte şansele ca autorităţile acestor state să dea aceste aprobări, credem că este necesar să avem această perioadă de două zile, nu chiar trei ca la prezidenţiale. Am mers pe două zile, sperăm că veţi fi de acord măcar cu două zile”, a spus Drulă, citat de Agepres.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Reguli speciale în ziua votului pentru cei care încă dețin buletine vechi

În ședința de luni a Guvernului s-a hotărât ca starea de alertă să fie prelungită pe teritoriul României pentru încă 30 de zile. Printre altele, hotărârea de Guvern cuprinde mai multe reguli care vor fi aplicate în ziua votului pentru alegerile locale. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a […]

Ai un pont ? 0761011011