Reguli speciale în ziua votului pentru cei care încă dețin buletine vechi

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 20 Second

În ședința de luni a Guvernului s-a hotărât ca starea de alertă să fie prelungită pe teritoriul României pentru încă 30 de zile. Printre altele, hotărârea de Guvern cuprinde mai multe reguli care vor fi aplicate în ziua votului pentru alegerile locale.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a explicat faptul că în ziua votului alegătorii vor fi obligați să se dezinfecteze la intrarea și ieșirea din secții. De asemenea, cărțile de identitate ale alegătorilor va fi manevrată doar de aceștia. Doar în cazul buletinelor vechi membrii secției de votare vor putea atinge cărțile de identitate, dar cu obligația de a se dezinfecta înainte și după.

“A fost propusă prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile. Sunt mai multe propuneri care se referă la trei aspecte și anume: campania electorală, ziua votului, plus organizarea mitingurilor și demonstrațiilor.

Pe partea campaniei continuă regulile care în mare parte sunt cunoscute. Numărul maxim rămâne 50 în interior 100 în exterior, portul măștii, triajul, dezifecția.

La nivelul secțiilor de vot urmează să fie stabilite printr-un ordin al MS cu MAE și cu avizul autorităților, regulile care privesc accesul, modul înc are se va desfășura votul. Dau câteva exemple. Dezinfectarea mâinilor la intrarea și ieșirea din secția de vot. Cartea de identitate va fi introdusă de alegător în sistemul informatic. Doar cei care vor avea buletine vechi, procesarea se va face manual. Mai sunt și alte reguli care trebuie respectate.

Referitor la mitinguri și demonstrații. Se vor permite demonstrațiile în limita a maxim 100 de persoane, cu portul măștii și respectarea distanței sociale”, a declarat Raed Arafat.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sectorul industrial și cel al serviciilor private – cele mai afectate de pandemie

Efectele negative ale pandemiei au început să fie simțite în economie din primul trimestru al anului și s-au accentuat în cel de-al doilea, iar sectorul care a suferit cel mai mult a fost cel industrial urmat de cel al serviciilor private. Economia României a înregistrat în trimestrul doi o scădere […]

Ai un pont ? 0761011011