Președintele Senatului, atac la adresa lui Klaus Iohannis: Nu văd România Normală! Guvernul trebuie să plece

CancandB.ro
Read Time:2 Minute, 13 Second

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, susține că președintele Klaus Iohannis a promis, în campania electorală, o ”Românie Normală”, dar prin declarațiile sale publice nu se apropie de acest deziderat

”În România trebuie să înceapă lupta pentru firesc!

Mereu mă uit la declarațiile Președintelui Iohannis și încerc să deslușesc conturul „României Normale” de care ne vorbea acum un an și acum 6 ani!!!

Ne-a spus astăzi ca vom avea alegeri care se vor a fi desfășurate în condiții excepționale, având în vedere pandemia. Însă până în acest moment, nu avem din partea guvernului Orban niciun plan concret și nicio strategie legată de organizarea scrutinului pentru alegerile locale, cum nu avem nici pentru deschiderea școlilor, a restaurantelor, pentru repornirea economiei.

Dincolo de pericolul „deficitului de legitimitate” care ar putea surveni pe fondul amânării alegerilor, cred ca organizarea acestora trebuie să pună pe primul loc, cum este și firesc, siguranța românilor.

Și pe bună dreptate, Președintele a cerut guvernului o campanie de informare asupra procedurilor legate de organizarea alegerilor. Să știe toată lumea cum se vor desfășura lucrurile! Însă, a cerut o campanie de informare pentru ceva ce nu există! „Romania normală” pe care ne-o promitea Președintele, este astăzi sloganul ajuns să denumească țara în care comunicarea între Președinte și „guvernul său” nu are nicio consistență. Nu este deloc normal ca Președintele sa dea guvernului, cu o lună înainte de alegeri, indicații legate de organizarea acestora.

Ați fost întrebat cum explicați că tocmai profesorii nu au dreptul la măști gratuite!!! Și ați răspuns că: „Așa s-au gândit guvernanții, bănuiesc că pur și simplu nu există fonduri suficiente, dar din ce am discutat cu foști colegi, nu mi se pare că e o problemă extremă, profesorii și elevii vor merge cu măști procurate de ei.” Din ce bani domnule Iohannis? … Și dumneavoastră domnule Președinte vorbiți de CINISM din partea PSD? CINISM a fost din partea Primului Ministru desemnat de dumneavoastră, domnul Câțu, când a dezertat din parlament și a lăsat poporul fără apărare în plină pandemie. Voiați atunci un guvern pentru a face alegeri anticipate și nu vă interesa stabilitatea.

Pentru stabilitate însă, PSD-ul a fost de bună credință și a votat un guvern pentru a nu lăsa țara în haos. Pentru a avea stabilitate, PSD a ales responsabilitatea.

Nu trebuie să lăsăm lucrurile așa! Avem de purtat și de câștigat o bătălie pentru firesc în folosul oamenilor.

Moțiunea de cenzură inițiată de Partidul Social Democrat este un prim pas în această luptă. Și nu este în „bătaie de joc” cum a spus Președintele. Este o necesitate! Pe 31 august! Pentru că guvernul Orban trebuie să plece!”, scrie Robert Cazanciuc.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Schimbare majoră așteptată de toți șoferii: polițele RCA vor putea fi arătate și pe telefon

Polițele RCA vor putea fi prezentate și în format electronic, pe telefon, după ce modificările în acest sens vpor apărea în „Monitorul Oficial”. Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat, în ședința de miercuri, modificarea și completarea normei privind asigurările auto din România în ceea ce privește articolul care reglementează […]

Ai un pont ? 0761011011