Elon Musk anunță baterii de 400 Wh/kg pentru mașini electrice „probabil în trei – patru ani”

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 18 Second

Directorul executiv al Tesla Inc, Elon Musk, anunță că firma sa ar putea produce baterii pentru mașini electrice cu o densitate mai mare cu 50% decât în prezent majorând asfel autonomia.

Elon Musk, șeful Tesla Inc. a scris pe Twitter un mesaj pe care fanii săi îl interpretează deja ca pe o promisiune. Bateria de „400 Wh/kg cu ciclu de viață ridicat, produsă în masă (nu doar în laborator) nu este departe. Probabil în 3 – 4 ani”, a anunțat carismaticul antreprenor. Pe înțelesul tuturor, Musk vorbește despre o bateria a cărei densitate este aproape dublă față de cele din ziua de astăzi.

Pentru a înțelege cât de avansat este produsul despre care vorbește șeful Tesla trebuie menționat că densitatea energetică a bateriilor „2170” produse de Panasonic și aflate în dotarea Modelul 3 este de aproximativ 260 Wh/kg. Prin urmare, o baterie de 400 Wh/kg ar putea duce la o autonomie mult mai mare decât cea de 400 km a Telsa Model 3.

Anterior, Panasonic a anunțat că intenționează să crească densitatea energetică a celulelor bateriei originale „2170” pe care o furnizează Tesla cu 20% în cinci ani.

Tesla lucrează de asemenea cu compania contemporană Amperex Technology Ltd din China (CATL) pentru a lansa o nouă baterie cu costuri reduse și durată lungă de viață. Aceasta ar putea fi disponibilă de anul viitor în dotarea vehiculelor Model 3 vândute pe piața chineză.

Tesla a anunțat organizarea evenimentului „Battery Day” pe 22 septembrie, moment în care sunt așteptate mai multe anunțuri ale companiei privind viitorul mașinilor electrice.

sursa:puterea

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primele autocamioane Iveco Defence asamblate la Petrești ajung în acest an la Armata Română

Fabrica de asamblare autocamioane Iveco Defence de la Petrești a fost inaugurată astăzi, în prezența prim-ministrului Ludovic Orban. Investiția în proiect este de 50 milioane euro și va crea, în prima fază, 200 de locuri de muncă. Camioanele vor fi livrate Ministerului Apărării Naționale în cadrul unui contract care prevede […]

Ai un pont ? 0761011011