ianuarie 24, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Elon Musk anunță baterii de 400 Wh/kg pentru mașini electrice „probabil în trei – patru ani”

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Directorul executiv al Tesla Inc, Elon Musk, anunță că firma sa ar putea produce baterii pentru mașini electrice cu o densitate mai mare cu 50% decât în prezent majorând asfel autonomia.

Elon Musk, șeful Tesla Inc. a scris pe Twitter un mesaj pe care fanii săi îl interpretează deja ca pe o promisiune. Bateria de „400 Wh/kg cu ciclu de viață ridicat, produsă în masă (nu doar în laborator) nu este departe. Probabil în 3 – 4 ani”, a anunțat carismaticul antreprenor. Pe înțelesul tuturor, Musk vorbește despre o bateria a cărei densitate este aproape dublă față de cele din ziua de astăzi.

Pentru a înțelege cât de avansat este produsul despre care vorbește șeful Tesla trebuie menționat că densitatea energetică a bateriilor „2170” produse de Panasonic și aflate în dotarea Modelul 3 este de aproximativ 260 Wh/kg. Prin urmare, o baterie de 400 Wh/kg ar putea duce la o autonomie mult mai mare decât cea de 400 km a Telsa Model 3.

Anterior, Panasonic a anunțat că intenționează să crească densitatea energetică a celulelor bateriei originale „2170” pe care o furnizează Tesla cu 20% în cinci ani.

Tesla lucrează de asemenea cu compania contemporană Amperex Technology Ltd din China (CATL) pentru a lansa o nouă baterie cu costuri reduse și durată lungă de viață. Aceasta ar putea fi disponibilă de anul viitor în dotarea vehiculelor Model 3 vândute pe piața chineză.

Tesla a anunțat organizarea evenimentului „Battery Day” pe 22 septembrie, moment în care sunt așteptate mai multe anunțuri ale companiei privind viitorul mașinilor electrice.

sursa:puterea

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).