Klaus Iohannis a semnat: Unele persoane condamnate penal NU mai pot fi cadre didactice

CancandB.ro
Read Time:54 Second

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat propunerea legislativă a USR pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale 1/2011, transmite Administraţia Prezidenţială. Legea prevede că nu pot ocupa o funcţie didactică persoanele condamnate penal definitiv pentru infracţiuni contra persoanei săvârşite cu intenţie în împrejurimi legate de exercitarea profesiei, notează news.ro.

Iniţiativa legislativă arată că „Nu pot ocupa funcţiile prevăzute la alineatul (1) persoanele condamnate penal definitiv pentru infracţiuni contra persoanei săvârşite cu intenţie în împrejurări legate de exercitarea profesiei, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”, potrivit amendamentului formulat de de senatorul PSD Şerban Nicolae şi deputatul USR Cristina Iurişniţi din raportul de admitere al Comisiei pentru învăţământ a Senatului.

Un alt amendament al aceloraşi parlamentari prevede introducerea unui nou articol în legea educaţiei care arată că: „Nu pot ocupa o funcţie didactică persoanele condamnate penal definitiv pentru infracţiuni contra persoanei săvârşite cu intenţie în împrejurimi legate de exercitarea profesiei, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Senatul a adoptat, decizional, pe 21 iunie proiectul de lege, iar pe 27 iulie a fost trimis spre promulgare.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Augustin Zegrean SPULBERĂ sesizarea PNL la CCR: Nu se vorbeşte în Constituţie de vacanţă parlamentară

Contestația pe care PNL o va depune la CCR pe tema moțiunii de cenzură depuse de PSD în Parlament nu are nicio șansă să treacă. Fostul preşedinte al CCR Augustin Zegrean a declarat că nu este un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament din cauza depunerii moţiunii […]

Ai un pont ? 0761011011