Ce se va întâmpla cu zborurile din 15 mai. Otopeni, prea mic pentru distanţare la 2 metri

CancandB.ro
Read Time:2 Minute, 54 Second

 

Deși toată lumea visează doar la vacanțe și călătorii, nu vom putea ieși din țară, cel puțin pe calea aerului, prea curând.

Ridicarea restricțiilor din 15 mai nu înseamnă automat că vor putea fi reluate zborurile internaționale din aceeași zi. Cu alte cuvinte, nicio destinație nu este încă sigură. Pe de altă parte, nici condițiile de călătorie nu vor mai fi aceleași. Companiile aeriene care operează la noi în țară așteaptă deciziile autorităților, pe această temă.

„Vă rugăm păstrați distanța de minim doi metri.”

Acest anunț răsună din două în două minute într-un aeroport care acum este mai mult gol și așa va rămâne o perioadă.

Așa arată în acest moment tabelele de sosiri și plecări de pe cel mai mare aeroport al țării asta pentru că evident nu prea se mai zboară. Singurele curse regulate care sunt operate în acest moment de la București sunt cele către Billund, Oslo, Malmo, Stockholm, Lisabona și Atena, doar de câteva ori pe săptămână fiecare.

Însă, se apropie vara și mulți se gândesc la vacanță. Nu există certitudini, ne spun inclusiv reprezentanții companiilor aeriene.

Aceștia anunțaseră inițial reluarea zborurilor de la începutul acestei luni, însă autoritățile le-au dat planurile peste cap atunci când au prelungit starea de urgență. În aceste condiții, operatorii aerieni vor anunța noile zboruri abia după ce restricțiile de călătorie vor fi ridicate.

Valentin Iordache, purtător de cuvânt Aeroportul Henri Coandă„Desigur, nu se vor relua la nivelul la care au fost înainte de a fi oprite, ci va fi o reluare treptată. Vorbim de un set de reguli care vor trebui aplicate pe aeroporturi și în aeronavă. Aceste reguli urmează să fie comunicate de către autorități, pentru că vor fi niște reguli unitare pentru toate aeroporturile, nu numai din țară, ci din Europa și de asemenea, reguli unitare și pentru companiile aeriene, astfel încât, dacă se stabilește, de exemplu, păstrarea unei anumite distanțe fizice pe aeroport, aceasta trebuie mai mult sau mai puțin să fie asigurată și pe avion.”

În momentul de față, aeroportul trebuie să asigure măsuri de distanțare socială, iar pasagerii trebuie să stea acum la cel puțin doi metri unul față de celălalt. Această măsură ar putea fi păstrată și după 15 mai, dar dacă se va întâmpla așa, activitatea aeroportului ar putea fi foarte mult îngreunată.

Și asta pentru că spațiul aeroportului este prea mic pentru a asigura distanțarea pasagerilor dacă sunt mai multe curse simultane.

Sigură pare a fi obligativitatea purtării măștii de protecție atât în aeroport, cât și la bordul avionului. Pe de altă parte, orice decizie legată de reluarea unor curse este influențată direct de situația particulară a fiecărei țări de destinație.

De pildă, acum, România a plasat în zona roșie și a suspendat prin ordonanță militară până pe 14 mai zborurile către principalele țări europene, adică Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania și Turcia.

Odată cu reluarea zborurilor spre aceste țări, la expirarea stării de urgență, e posibil să rămână totuși în vigoare alte restricții, cum ar fi carantina sau izolarea atât la intrarea în fiecare dintre țările enumerate, cât și la întoarcerea în România, aceste măsuri urmând a fi decise de fiecare țară în parte.

Cert este că indiferent de momentul reluării curselor, traficul nu va mai fi la fel în viitorul apropiat.

Cel mai mare aeroport al țării a avut în luna aprilie doar 18.000 de călători față de un milion două sute de mii în aceeași lună a anului trecut.

sursa:protv
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

E controversat, dar e oficial: Ce medicament contra virus au APROBAT japonezii

  Devine primul medicament împotriva coronavirusului, autorizat oficial în Japonia. Aceasta în pofida faptului că e controversat. Japonia a aprobat Remdesivirul de la Gilead Sciences ca tratament pentru COVID-19. Astfel, acesta devine primul medicament împotriva coronavirusului, autorizat oficial în țară, potrivit Reuters. Japonia a luat decizia la doar trei zile […]

Ai un pont ? 0761011011