E controversat, dar e oficial: Ce medicament contra virus au APROBAT japonezii

CancandB.ro
Read Time:1 Minute, 16 Second
E controversat, dar e oficial: Ce medicament contra virus au APROBAT japonezii

 

Devine primul medicament împotriva coronavirusului, autorizat oficial în Japonia. Aceasta în pofida faptului că e controversat.

Japonia a aprobat Remdesivirul de la Gilead Sciences ca tratament pentru COVID-19. Astfel, acesta devine primul medicament împotriva coronavirusului, autorizat oficial în țară, potrivit Reuters. Japonia a luat decizia la doar trei zile după ce producătorul de medicamente din SUA a solicitat aprobarea rapidă a tratamentului. Medicamentul antiviral Remdesivir va fi oferit pacienților cu simptome severe de COVID-19, a declarat un oficial al Ministerului Sănătății din Japonia, în cadrul unui briefing de presă. Fără alte tratamente aprobate pentru COVID-19, interesul pentru medicament crește în întreaga lume.

Eficacitatea sa nu este dovedită

Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a emis recent o ”autorizaţie de urgenţă” pentru administrarea acestui tratament pacienţilor COVID-19, deşi conform unor studii clinice eficacitatea sa nu este dovedită. Un studiu recent american a relevat totuşi o scurtare a timpului de însănătoşire în cazul unor bolnavi, astfel că FDA şi-a dat acordul pentru utilizarea Remdesivir pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus aflaţi în stare foarte gravă.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, recomandă oamenilor să nu încerce să cumpere de pe internet Remdesivir, noul medicament autorizat în Statele Unite ca terapie pentru Covid-19, pentru că produsul care ar fi de vânzare pe internet în mod sigur este contrafăcut. Acest medicament nu se găseşte în farmacii, ci se administrează numai în spitale, injectabil, nu sub formă de pastile, şi numai pacienţilor în stare critică.

sursa:puterea
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Părerea serviciul de INFORMAȚII german despre virus

  Serviciul de informaţii german BND a efectuat un raport despre virusul din China, cu referire la președintele Donald Trump… Astfel, autorităţile germane au emis „îndoieli” în legătură cu explicaţia avansată de liderii americani conform căreia noul coronavirus ar proveni dintr-un laborator din oraşul Wuhan din China, potrivit AFP. Mai […]

Ai un pont ? 0761011011