• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

ȘEDINȚĂ DE GUVERN. Premierul Orban cere verificări în spitale: Să nu se facă achiziții de la firme de casă!

Apr 23, 2020

 

Premierul Ludovic Orban a cerut, la începutul ședinței de Guvern, verificări în spitale, astfel încât „achizițiile să nu se facă de la firme de casă”.

Orban cere verificări în spitale: Nu pot accepta să se facă achiziţii de la firme de casă

Premierul Ludovic Orban a cerut, joi, Ministerului Sănătății să verifice achizițiilor făcute de spitalele din țară și a pus că nu poate accepta să se facă achiziții de la „tot felul de firme de casă” de materiale și echipamente care nu sunt conforme.

Premierul Ludovic Orban a cerut Ministerului Sănătăţii să verifice spitalele din ţară în ceea ce privește la materialele cumpărate, pentru că pot fi echipamente care să nu fie conforme.

„Nu pot accepta să se facă achiziţii de la tot felul de firme de casă, în tot felul de spitale, de materiale şi echipamente care nu sunt conforme, în timp ce stocurile noastre sunt la dispoziţia spitalelor, avem marfă de calitate care garantează protecţia. Aici ministerul trebuie să intervină foarte hotărât în relaţia cu spitalele”, a spus Orban.

Ludovic Orban a spus că în timp ce spitalele au făcut achiziţii de materiale care poate nu sunt bune, statul are stocuri cu marfă de calitate.

„Urmăriţi prin Direcţiile de Sănătate Publică, monitorizaţi achiziţiile făcute de spitale. Am avut trei săptămâni un val de declaraţii că nu au materiale, că nu au echipamente. La ora actuală s-au achiziţionat stocuri mari, iar acum aceste stocuri stau degeaba, pentru că spitalele, mai ales spitalele de subordonare către autorităţile locale nu achiziţionează materialele. Trebuie să reluăm un ciclu normal şi firesc. Trebuie să vedem dacă sunt materiale conforme, de calitate”, a mai declarat premierul.

Orban, despre revenirea directorului de la spitalul din Suceava: Nu pot să accept

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, în şedinţa de Guvern că nu va accepta ca dr. Mircea Macovei să revină la Spitalul din Suceava ca director medical, după ce acesta a fost acuzat că a chemat medicii în masă la spital, indiferent dacă erau sau nu infectaţi.

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu va accepta ca medicul Mircea Macovei să se întoarcă la Spitalul din Suceava pe funcţia de director medical.

„Vă transmit foarte clar. Nu pot să accept să revină în poziţia de director medical la Suceava, doctorul Macovei. Aveţi în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă, aveţi competenţă de a lua decizii în privinţa managementului oricărui spital. Ca atare v-o spun limpede. Nu se poate întoarce domnul Macovei în poziţia respectivă de manager al spitalului”, a spus Orban.

Directorul medical al Spitalului Judeţean din Suceava, Mircea Macovei, s-a întors joi la serviciu, după ce a fost retestat pentru coronavirus, iar testul a fost negativ.

Doctorul Mircea Macovei este acuzat că a chemat medicii în masă la spital, indiferent dacă erau ori nu infectaţi. Astfel, au fost contaminaţi medici şi pacienţi, situaţia făcând acum obiectul unui dosar penal.

Ludovic Orban: Salut decizia demiterii lui Streinu Cercel

Premierul Ludovic Orban a spus, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că salută decizia ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, de demitere a lui Adrian Streinu-Cercel. „A durat cam mult, puteam să ne mişcăm puţin mai repede, mai ales după acele grozăvii”, a spus premierul.

Ludovic Orban a spus că este de acord cu demiterea lui Adrian Streinu Cercel de la Comisia anti-COVID a Ministrului Sănătății, însă spune că decizia a fost luată prea târziu.

„Salut decizia cu demiterea lui Cercel. Pe de altă parte a durat cam mult. Puteam să ne mişcăm puţin mai repede. Mai ales după acele grozăvii”, a spus Orban.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei anti-COVID a Ministerului Sănătății, după ce în presă a apărut planul care prevederea izolarea timp de mai multe săptămâni a persoanelor vârstnice, a anunțat ministrul Nelu Tătaru.

„Pentru autoritățile locale am mărit plafonul de îndatorare și de tragere pentru că orice credit poate fi folosit doar pentru investiții. Am permis utilizarea soldurilor de către universități pentru a stimula investițiile.

În orice domeniu va trebui să trecem la faza de execuție”, a declarat Ludovic Orban, în cadrul ședinței de guvern.

 

sursa:gandul

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *