• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

ALARMĂ. Toți angajații Penitenciarului Jilava, vor fi testați pentru coronavirus. Se crede că în pușcărie există un bolnav asimptomatic!

Apr 23, 2020

 

Toți angajații Penitenciarului Jilava vor face teste pentru detectarea coronavirusului după ce s-a ajuns la concluzia că, printre angajați ar putea fi o persoană asimptomatică de la care ar fi luat boala mai mulți colegi ai acesteia. La această concluzie s-ar fi ajuns după ce, în urma anchetelor epidemiologice nu s-a putut stabili în ce condiții s-au infectat polițiștii de penitenciare confirmați deja. Până în acest moment, la Jilava sunt cel puțin doi angajați confirmați, iar în izolare sunt 33 de cadre și aproape 500 de condamnați.

Potrivit unor surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Direcția de Sănătate Publică (DSP) și-a dat acceptul pentru ca toți angajații Penitenciarului Jilava să fie testați.

Această măsură ar fi absolut necesară după ce s-ar fi ajuns la concluzia că angajații sunt infectați de un coleg fără simptome.

Oficialii ANP au anunțat, joi, că un al doilea angajat al Penitenciarului București-Jilava a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Polițistul de penitenciare lucra, susține sursa citată, în sectorul administrativ și nu ar fi interacționat cu deținuții. Ca urmare, mai mulți dintre colegii acestuia au fost trimiși acasă, unde au rămas în izolare.

Cu implicații mult mai grave a fost, însă, cazul colegului său de la Serviciul Socio-Educativ, care a intrat în contact cu o mulțime de deținuți, după ce i-ar fi scos la fotbal în curtea închisorii. Ca urmare, au fost izolați 33 de colegi ai acestuia și aproape 500 de deținuți.

În același timp, a fost confirmat un caz și la Penitenciarul Gherla. Este vorba despre un angajat care lucra tocmai în sectorul de deținere, motiv pentru care se fac verificări temeinice pentru stabilirea tuturor contacților.

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *