• Tue. Oct 3rd, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Angela Merkel, despre pandemia de COVID-19: “Suntem încă departe de a ieşi la lumină”

Apr 23, 2020
1 0
Read Time:3 Minute, 7 Second

 

Germania este încă la începutul pandemiei de coronavirus, a afirmat joi cancelarul Angela Merkel, precizând că oamenii vor fi nevoiţi să trăiască cu ea mult timp.

“Nu trăim ultima fază a pandemiei. Suntem încă la început”, a spus ea în camera inferioară a parlamentului, Bundestag, potrivit Agerpres.

“Am câştigat timp”, a afirmat Merkel, adăugând că situaţia actuală a fost folosită pentru a întări sistemul de sănătate din Germania.

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în Germania a crescut cu 2.352, ajungând la 148.046, relevă date făcute publice anterior de Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase. Numărul persoanelor care s-au vindecat este mult mai mare decât numărul de noi cazuri.

“Suntem pe o gheață subțire”

“Tocmai pentru că datele dau speranţă mă simt obligată să spun că acest rezultat interimar este fragil. Suntem pe o gheaţă subţire, chiar cea mai subţire”, a declarat Merkel, adăugând că “suntem încă departe de a ieşi la lumină”.

Relaxarea treptată de către Germania a restricţiilor prevede menţinerea regulilor de distanţare socială până la 3 mai. Şcolile vor începe să se deschidă de la 4 mai, cu prioritate pentru elevii din anii terminali. Saloanele de coafură se vor putea redeschide tot atunci. Merkel şi liderii landurilor vor discuta din nou la 30 aprilie pentru a analiza ce măsuri vor fi luate după 3 mai.

“Dacă dăm dovadă de cea mai mare rezistenţă şi de cea mai mare disciplină posibile la începutul acestei pandemii, vom putea să revenim la viaţa economică, socială şi publică mai repede şi mai durabil”, a adăugat ea.

În acelaşi timp, ea a mai afirmat că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este un partener indispensabil pentru Germania, distanţându-se astfel de poziţia administraţiei americane, care a suspendat finanţarea SUA pentru acest organism internaţional.

Germania este pregătită să trimită mai mulți bani către UE

Totodată, ea a declarat că Germania este pregătită, ″într-un spirit de solidaritate”, să ofere “contribuţii mult mai mari” la bugetul Uniunii Europene, aflată în plină recesiune din cauza epidemiei de noul coronavirus.

“Un plan european de relansare economică ar putea susţine procesul de revenire în următorii doi ani şi vom lucra la el”, a adăugat ea în faţa deputaţilor, înaintea unui summit al Celor 27 în cursul după-amiezii pentru găsirea de soluţii la criza economică declanşată de pandemie.

“Consultările noastre de astăzi nu vor fi despre stabilirea detaliilor sau a volumului (ajutorului – n.r.), însă un lucru este deja clar: În spiritul solidarităţii, ar trebui să fim pregătiţi – pe o perioadă limitată – să oferim contribuţii foarte diferite, adică mult mai mari, la bugetul UE”, a spus Merkel.

Ea a reiterat de asemenea opoziţia ţării sale faţă de punerea în comun a datoriilor în UE, prin emiterea de ‘coronabonduri’, potrivit DPA.

Merkel a explicat că nu ar fi timp pentru o astfel de măsură, adăugând că fiecare stat membru ar trebui să primească aprobarea parlamentului pentru transferarea către blocul comunitar a unui element din suveranitatea bugetară.

“A fi un proces dificil şi care necesită timp, şi nu unul care ar putea ajuta direct în actuala situaţie”, a spus ea.

“Acum e vorba de a ajuta prompt şi de a avea instrumente rapide pentru a diminua efectele negative ale crizei”, potrivit lui Merkel.

OMS: Coronavirusul „ne va însoţi mult timp”

OMS avertizează că lumea este departe de a scăpa de noul coronavirus.

„Mai avem un drum lung de parcurs. Acest virus ne va însoţi mult timp”, a atras atenţia Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă virtuale, de la sediul agenţiei ONU din Geneva.

„Majoritatea ţărilor se află încă în primele etape ale epidemiilor lor, iar unele, care au fost afectate devreme în cadrul pandemiei, încep să observe o resurgenţă a cazurilor”, a adăugat oficialul.

 

sursa:protv
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *