• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

OMS avertizează țările europene în legătură cu relaxarea restricţiilor

Apr 23, 2020

 

Ţările din Europa ar trebui să fie foarte atente atunci când au în vedere măsuri de relaxare a restricţiilor menite să limiteze răspândirea noului coronavirus, a declarat directorul Biroului Regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

„Complacerea ar putea fi cel mai rău duşman al nostru în acest moment. Nu ne putem permite să credem că suntem în siguranţă”, a afirmat Hans Kluge la sediul agenţiei OMS din Copenhaga, conform dpa.

„Nu faceţi greşeli, ne aflăm încă în ape foarte tulburi şi vom mai fi o perioadă de acum înainte”, a adăugat el.

În regiunea europeană a OMS se află aproape jumătate din cazurile înregistrate la nivel global de COVID-19, adică aproape 1,2 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus.

În conferinţa sa de presă săptămânală online, Kluge a menţionat că în ţările din partea estică a regiunii europene a OMS – inclusiv Rusia, Turcia, Ucraina, Uzbekistan şi Belarus – s-au înregistrat recent creşteri ale numărului de noi cazuri de COVID-19.

Totodată, directorul regional al OMS şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la numărul mare de decese raportate în căminele de bătrâni din Europa.

sursa:protv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *