• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

ALARMĂ DE GRADUL ZERO. SUA, în pragul DEZASTRULUI după ce prețul petrolului a scăzut sub zero, la minus 37 dolari/ Producătorii disperați plătesc investitorii să le preia stocurile

Apr 20, 2020

Situație alarmantă în Statele Unite unde, pentru prima oară în istorie, petrolul american se tranzacționează la prețuri negative. Cauza este scăderea cererii cauzate de pandemia de coronavirus și a capacității de stocare insuficiente, scrie Financial Times.

Practic, acest lucru înseamnă că producătorii îi plătesc pe cumpărători pentru a le achiziţiona petrolul produs. Potrivit AFP, la sfârșitul unei sesiuni infernale, un baril de petrol listat la New York pentru livrare în luna mai s-a încheiat luni, pentru prima dată, sub zero dolari, investitorii fiind gata să plătească pentru a scăpa de el din cauza lipsei de depozitare.

Prețurile petrolului au ajuns până la -37,63 dolari barilul, acesta fiind cel mai scăzut nivel din momentul în care NYMEX a deschis tranzacțiile futures pe petrol în 1983.

Declinul dramatic al cererii din cauza crizei COVID-19 înseamnă că instalațiile de depozitare sunt aproape pline, notează și sky.news.com. Conform analiștilor, tancurile își pot atinge limitele în termen de trei săptămâni.

Naeem Aslam de la Avatrade a sctis într-un raport că „Scăderea accentuată a prețului se datorează lipsei cererii suficiente și lipsei locului de depozitare, dat fiind faptul că reducerea producției nu a reușit să fie proporțională cu scăderea cererii de aprovizionare.”

David Winans de la Investment Grad Credit Research din SUA a declarat: „Prăbușirea  prețurilor de astăzi se simte în economie ca și cum petrolul ar fi o piatră la rinichi”

„O mișcare foarte dureroasă, dar nu poate dura mult timp, deoarece producătorii își opresc sondele în timp ce vorbim”.

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *