• Sat. Dec 2nd, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

ALARMĂ DE GRADUL ZERO. SUA, în pragul DEZASTRULUI după ce prețul petrolului a scăzut sub zero, la minus 37 dolari/ Producătorii disperați plătesc investitorii să le preia stocurile

Apr 20, 2020
2 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Situație alarmantă în Statele Unite unde, pentru prima oară în istorie, petrolul american se tranzacționează la prețuri negative. Cauza este scăderea cererii cauzate de pandemia de coronavirus și a capacității de stocare insuficiente, scrie Financial Times.

Practic, acest lucru înseamnă că producătorii îi plătesc pe cumpărători pentru a le achiziţiona petrolul produs. Potrivit AFP, la sfârșitul unei sesiuni infernale, un baril de petrol listat la New York pentru livrare în luna mai s-a încheiat luni, pentru prima dată, sub zero dolari, investitorii fiind gata să plătească pentru a scăpa de el din cauza lipsei de depozitare.

Prețurile petrolului au ajuns până la -37,63 dolari barilul, acesta fiind cel mai scăzut nivel din momentul în care NYMEX a deschis tranzacțiile futures pe petrol în 1983.

Declinul dramatic al cererii din cauza crizei COVID-19 înseamnă că instalațiile de depozitare sunt aproape pline, notează și sky.news.com. Conform analiștilor, tancurile își pot atinge limitele în termen de trei săptămâni.

Naeem Aslam de la Avatrade a sctis într-un raport că „Scăderea accentuată a prețului se datorează lipsei cererii suficiente și lipsei locului de depozitare, dat fiind faptul că reducerea producției nu a reușit să fie proporțională cu scăderea cererii de aprovizionare.”

David Winans de la Investment Grad Credit Research din SUA a declarat: „Prăbușirea  prețurilor de astăzi se simte în economie ca și cum petrolul ar fi o piatră la rinichi”

„O mișcare foarte dureroasă, dar nu poate dura mult timp, deoarece producătorii își opresc sondele în timp ce vorbim”.

sursa:gandul
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *