• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Vești bune din SUA: Trump anunță primele state care ies din izolare

Apr 19, 2020

 

Preşedintele american Donald Trump a declarat că statele Texas şi Vermont vor permite unor afaceri să-şi redeschidă porţile de luni, în timp ce Montana va începe să ridice restricţiile de vineri.

„Continuăm să vedem un număr de semne pozitive că virusul a trecut de vârf”, a declarat Trump în cadrul unei conferinţe de presă, citat de Agerpres.

Totuşi, unii guvernatori au avertizat că nu vor acţiona prematur pentru a-şi redeschide economiile până când nu se vor efectua mai multe teste pentru
depistarea coronavirusului.

Oamenii de afaceri i-au transmis şi ei lui Trump mesajul că ţara trebuie să testeze la scară largă înainte ca întreprinderile să-şi poată relua operaţiunile normale.

Sâmbătă, Trump a spus că „testarea devine mai bună pe zi ce trece”, dar nu a oferit detașii.

El a spus că guvernatori Republicani şi Democraţi „au anunţat paşi concreţi pentru a începe o deschidere sigură şi graduală”.

Texas şi Vermont „vor permite anumitor afaceri să se deschidă luni, deşi vor continua să impună măsuri de distanţare socială”, a mai spus Trump.

Mai multe zeci de protestatari s-au adunat sâmbătă în Austin, capitala statului Texas, şi au scandat „USA! USA!” şi „Lăsaţi-ne să muncim!”.

Sâmbătă dimineaţă, guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, epicentrul epidemiei din SUA, a spus că statul foarte lovit de COVID-19 este posibil să fi trecut de vârful crizei.

 

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *