• Sun. May 19th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Dr. Alexandru Rafila, avertisment dur: „După o astfel de decizie nu va mai exista nimic!”

Apr 19, 2020

 

Prof. Dr. Alexandru Rafila a vorbit despre o decizie care ar duce la colaps.  Mai mult, specialistul a tras un semnal de alarmă asupra faptului că dacă economia nu revine, sistemele de sănătatea se vor prăbuși. Ele nu pot funcționa în lipsa unui suport economic.

Prof. Dr. Alexandru Rafila a spus, în cadrul unui interviu la DC News, că trebuie stabilit un calendar clar de revenire la o viață cât mai aproape de normal astfel încât economia să pornească.

În caz contrar, până și sistemele de sănătate se vor prăbuși! Autonomia sistemelor de sănătate, în lipsa suportului economic, este o utopie, a spus doctorul.

Este o utopie!

„Indiferent de tipul de măsuri care sunt luate în momentul de față, trebuie să ne gândim la un calendar clar și articulat în ceea ce privește revenirea la o viață normală mai ales în domeniul economic.

Am auzit tot felul de teorii cum ar fi: să stăm 12 săptămâni închiși în casă, fără ca vreo activitate economică să se desfășoare.

Îmi pare rău, dar acest lucru este profund distructiv. Nu face altceva decât să ducă la imposibilitatea funcționării sistemelor de sănătate. După o astfel de decizie, nu va mai exista nimic! Niciun fel de sistem de sănătate!

Pentru că sistemele de sănătate funcționează într-o societate guvernantă de principii economice. Autonomia acestora, în lipsa suportului economic, este o utopie!”, a spus Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

 

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *