• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

STARE DE URGENȚĂ. Vârful pandemiei de coronavirus, după sărbători. Ce interdicții ar putea aduce o nouă Ordonanță Militară

Apr 19, 2020

 

Săptămâna viitoare, România va intra în Scenariul 5, iar autoritățile trebuie să pregătească o nouă Ordonanță Militară pentru a ține varful pandemiei sub control și pentru a evita prodicere unui eventual al doilea val al epidemiei în țara noastră.

Anterior, specialiștii au declarat că vârful pandemiei va fi după Sărbători, motiv pentru care MAI ar urma să dea, săptămâna viitoare, o nouă Ordonanță Militară pentru a ține sub control numărul cazurilor confirmate de infectare cu coronavirus, scrie EVZ.

Cel mai probabil, una dintre principalele măsuri ale Ordonanței Militare nr. 10 va fi măsura suspendării zborurilor în și dinspre Spania cu încă 14 zile, începând din 29 aprilie, zi în care suspendarea anterioară va expira.

Precum în cazul Ordonanței anterioare, masura nu se va aplica zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomercial.

O altă măsură prevăzută de Ordonanța Mlitară nr. 10 poate consta în schimbarea declarației pe propria răspundere sau, cel puțin, a modului de completare și de prezentare a ei. De asemenea, este posibil și ca amenzile să crească, scrie sursa mai sus menționată.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *