• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Surpriză de proporții în cel mai recent sondaj de opinie. Ce efect a avut pandemia de coronavirus în politică. Creștere importantă a Umaniștilor

Apr 18, 2020

 

Grupul Avangarde a realizat un sondaj de opinie la începutul lunii aprilie, iar cifrele arată că la alegerile parlamentare se poate contura o surpriză.

La întrebarea ”dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, cu ce partid ați vota?” răspunsurile par să fi fost foarte puțin diferite față de cele de dinaintea pandemiei de coronavirus. Semn clar că erodarea PNL nu este atât de mare cum se credea în spațiul public.

PSD a crescut , USR-PLUS se menține relativ la același nivel, iar o altă surpriză apare în partea de jos a clasamentului, acolo unde partidele fondate de Dan Voiculescu și Traian Băsescu au același scor.

Niciunul dintre ele nu ar atinge pragul electoral, dar în timp ce PMP pare că se prăbușește, PPU-sl, partid condus de avocatul Daniel Ionașcu, reușește să își întărească poziția obținută la alegerile prezidențiale și se poate gândi serios că poate depăși pragul electoral.

PNL este cotat cu 37%, PSD cu 28%, USR-PLUS cu 15%, Pro România cu 5%, UDMR cu 4%, ALDE cu 4%, PMP cu 3% și PPU-sl cu 3%.

Astfel, se conturează posibilitatea unor alianțe, mai ales cu social-democrații. Un parteneriat între PSD și Pro România i-ar duce foarte aproape de liberali, iar dacă în ecuație intră și ALDE sau PPU-sl, atunci balanța s-ar putea întoarce în favoarea lor. O alianță PSD – Pro România – PPU ar fi plasată aproximativ la același nivel cu liberalii.

Sondajul a fost realizat în perioada 6 – 12 aprilie, pe populație adultă, un eșantion de 915 persoane. Metoda de intervievare a fost cea telefonică, iar marja de eroare este de 3,2%, pentru un nivel de încredere de 95%.

 

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *