• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Efectele carantinei. Scandaluri de zile mari între polițiști și cetățeni. Bătăi ca-n filme

Apr 18, 2020

 

Restricțiile fără precedent impuse de autorități în contextual pandemiei au dus la apariția tensiunilor între oamenii legii și cetățenii.

Mai multe persoane prinse că au încălcat regulile stabilite în timpul stării de urgență au sărit să amenințe polițiștii.

Un bărbat din Cluj a atacat un agent cu o sticlă, când acesta verifica respectarea restricțiilor.

„La data de 10.04.2020, în intervalul orar 20:18:45 – 20:30:23, inculpatul H.I.C. a proferat ameninţări cu acte de violenţă şi moartea persoanei vătămate G.M., agent de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, care se afla în afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi efectua activităţi în vederea respectării prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020, în punctul fix de pe str. M.K. din satul F., comuna F., cauzându-i astfel o stare de temere cu atât mai mult cu cât nu a respectat în mod constant distanţa de siguranţă de 1,5 metri, avea asupra sa o sticlă şi l-a atins pe persoana vătămată în zona inghinală”, potrivit procurorilor clujeni.

Un bărbat din Sighetu Marmației a fost arestat pentru că a amenințat cu cuțitul un polițist, iar în București, polițiștii au fost nevoiți să imoblizeze un bărbat aflat într-o stație de tramvai care s-a apucat să scuipe trecătorii.

Au fost și cazuri în care polițiștii au bătut cetățenii

Un bucureștean, bătut cu pumnul de un polițist

O filmare publicată pe internet arată un agent care lovește cu pumnul un trecător, în contextul în care acesta ar fi ieșit din casă în ciuda interdicțiilor.

„În noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbați au fost opriți de către un echipaj al Secției 9 Poliție, în vederea legitimării și verificării documentelor prevazute de Ordonanțele Militare. Bărbații au refuzat legitimarea și au fost conduși la subunitatea de poliție, unde au fost sancționați contravențional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr 61/1991, precum și cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu dețineau documentele prevazute de Ordonanțele Militare”, potrivit poliției, scrie MainNews.

 

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *