• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Cafea cu lapte? Ce spune nutritionistul: Tine de foame ca si o ciorba

Apr 18, 2020

 

Cafea cu lapte? Mihaela Bilic, medic nutritionist, a oferit o serie de informatii interesante in ceea ce priveste cea mai indragita bautura.

„Cafeaua cu lapte ține de foame ca și o ciorbă. Cafeaua este un stimulent pe toate planurile: ne trezește, ne face mai atenți, ne sporește performanțele sportive, ne pune tubul digestiv la treabă și accelerează slăbitul. Spre deosebire de cafeaua neagră, care grăbește golirea stomacului, cafeaua cu lapte are un efect invers: ține stomacul plin timp de 2-3 ore, precum o ciorbă”, a scris Mihaela Bilic, medic nutritionist.

Se produce un lucru foarte simplu: proteinele din lapte precipită sub acțiunea taninurilor din cafea

„Mulți consideră acest lucru un dezavantaj, spunând că o cafea cu lapte ar fi indigestă. Termenul este nepotrivit, nu trebuie să confundăm indigestia cu un stomac plin. În realitate se produce un lucru foarte simplu: proteinele din lapte precipită sub acțiunea taninurilor din cafea. Prin urmare cafeaua cu lapte va avea o consistență de lapte bătut/brânză proaspătă, deci se elimină mai greu din stomac.

Cafea cu lapte. Mihaela Bilic: Scăpați de senzația de foame cu cât mai puține calorii

În cazul în care nu știți cum să scăpați de senzația de foame cu cât mai puține calorii, apelați la o cafea cu lapte. Indiferent dacă e consumată ca mic dejun sau gustare între mese, în ceașcă sau în pahar, aveți în ea un prieten al curei de slăbire – și vă aduce și o doză de energie”, a precizat Mihaela Bilic, medic nutritionist, potrivit DcNews.

 

sursa:infoactual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *