• Sun. May 19th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

CORONAVIRUS. Numărul polițiștilor bătuți de cetățeni s-a dublat dintr-o dată! Violențele au explodat odată cu Ordonanțele Militare

Apr 18, 2020

 

Numărul polițiștilor agresați, în timpul serviciului, de către cetățeni, a cunoscut o creștere spectaculoasă, din luna martie, atunci când a intrat în vigoare prima Ordonanță Militară. Ca urmare, potrivit unui raport intern al Poliției Române, numai în luna martie s-au dublat față de aceeași perioadă a anului trecut.

Impunerea restricțiilor de circulație, grijile legate de riscul de îmbolnăvire cu noul coronavirus și necazurile generate de criza financiară au ridicat nivelul de agresivitate la nivelul întregii societăți. Din martie, de când oamenii sunt obligați să iasă din casă doar cu declarație pe propria răspundere, pe internet au început să apară filmări cu polițiști lovesc diverse persoane, iar la rândul lor, Parchetele înregistrează un număr neobișnuit de mare de agresiuni îndreptate împotriva oamenilor legii.

Astfel, potrivit cifrelor înregistrate, în luna martie, la nivelul Inspectoratului General al Poliției, numărul infracțiunilor de ultraj care au privit angajați ai statului, la modul general, a fost aproape 50 de cazuri, adică cu 50 la sută mai multe decât în martie anul trecut.

 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *