• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Americanii au ieșit în stradă, unii cu arme, împotriva IZOLĂRII (Video)

Apr 18, 2020

 

Donald Trump a scris de curând pe contul său de Twitter cu peste 80 de milioane de abonați: „Eliberați Minnesota!”, „Eliberați Michigan!” și „Eliberați Virginia!”.

Cele trei state sunt conduse de guvernatori Democrați, care au impus reguli stricte de izolare. Președintele SUA susține manifestațiile împotriva izolării anti-COVID-19, cerând „eliberarea” a trei state conduse de Democrați. În legătură cu Virginia, referindu-se la dreptul americanilor de a purta arme, a adăugat: „Și salvați formidabilul vostru al doilea amendament. Este sub asediu!”. Democrații îl acuză pe Trump că vrea să profite de epidemie pentru a câștiga capital politic, în vreme ce mai mulți Republicani au acuzat conducerile statelor Democrate că întârzie în mod intenționat să repornească economia, pentru ca efectele negative să se spargă în capul lui Trump la alegerile din noiembrie.

Și cu arme

De câteva zile, unii americani au demonstrat împotriva măsurilor de distanțare socială, care în prezent sunt destinate să rămână în vigoare până la 30 aprilie, potrivit anti-k.org. Unii dintre ei, în unele state americane, cu arme – Video:

https://www.youtube.com/watch?v=4b6GvszlkR0

Într-un material al CNN, jurnaliștii prezenți la fața locului au raportat câteva sute de manifestanți, dintre care unii au ținut pancarte pe care scria „Terminați cu izolarea”.

Pandemia a provocat în Statele Unite peste 30.000 de morți, din care în Michigan 2000, în Virginia 208 și în Minnesota 87. În aceste trei state, mii de oameni au sfidat în această săptămână ordinele de a rămâne în case, ieșind în stradă pentru a protesta împotriva izolării și a cere guvernelor lor să redeschidă economia. În Minnesota, la Saint Paul, câteva sute de oameni s-au adunat în stradă vineri, în fața reședinței guvernatorului Tim Walz. În Lansing, capitala statului Michigan, miercuri au ieșit circa 300 de oameni, unii purtând arme, pentru a o soma pe guvernatoarea democrată Gretchen Whitmer să relaxeze măsurile de izolare. Whitmer, una dintre posibilele alegeri pentru a candida la vicepredinția Statelor Unite alături de Joe Biden, a declarat că speră ca mesajele lui Donald Trump „nu vor încuraja organizarea de noi manifestații”.

Guvernatorul de Virginia, Ralph Northam, a declarat că el nu are timp de „războaie pe Twitter”. Democrații îl acuză pe Trump că vrea să profite de epidemie pentru a câștiga capital politic, în vreme ce mai mulți Republicani au acuzat conducerile statelor Democrate că întârzie în mod intenționat să repornească economia, pentru ca efectele negative să se spargă în capul lui Trump la alegerile din noiembrie. Mai multe mitinguri sunt programate sâmbătă în Colorado, New Hampshire, Austin, Texas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *