• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

DECIZIE. Șefii din Poliție, trimiși să ducă lumină la spitale și centre sociale! Până la urmă, nu au scăpat

Apr 18, 2020

 

Toți polițiștii din țară, care dețin funcții de conducere, vor fi trimiși, în noaptea de Înviere, să ducă lumină la spitale și la centrele sociale care nu au un preot al lor. În același timp, cei care nu vor fi implicați în misiuni cu caracter religios, se vor ocupa de menținerea liniștii publice alături de subordonați.

Oficiali din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) au declarat, pentru Gândul.ro, că, de Paște, toți angajații care au funcții de conducere vor fi în stradă. Dintre aceștia, o parte se vor ocupa să ducă lumină, în timp ce restul vor avea misiuni obișnuite pentru munca de poliție.

„Există spitale și centre sociale care nu au un preot. Acolo se vor duce doar polițiștii cu funcții de comandă. De la șef de Post, până la șef de IPJ”, au spus sursele citate, care au adăugat, însă, că, în aceste activități de natură religioasă, nu vor fi implicate și patrulele de ordine publică.

În același timp, va fi pe teren și inspectorul general al Poliției Române, chestorul pricipal Liviu Vasilescu, dar acesta nu va duce lumânări ci se va ocupa strict de coordonarea subordonaților.

Totuși, măsura care îi obligă pe polițiști să se amestece în treburile Bisericii, a provocat un val de nemulțumire generală în structurile Ministerului de Interne și a fost contestată de sindicate. Atunci se vorbea despre faptul că polițiștii de ordine publică îi vor ajuta pe voluntarii Patriarhiei să ducă lumină enoriașilor aflați acasă.

Ca urmare, după ce ministrul Marcel Vela a anunțat că se renunță la această practică, s-a revenit, totuși, numai că activitățile religioase au fost mutate în sarcina șefilor.

 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *