• Tue. May 21st, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

TEHNICA DE RESPIRAȚIE care ar putea ameliora simptomele COVID-19

Apr 8, 2020

 

Dr. Sarfaraz Munshin, un medic din Spitalul Queens, care conduce echipa de îngrijiri urgente la Queen’s Hospital din Londra, a împărtășit recent o tehnică de respirație care ar putea ajuta la prevenirea pneumoniei la pacienții cu coronavirus și la ușurarea infecțiilor active. Videoclipul, distribuit de Upworthy, îl arată pe Munshin care demonstrează metoda și explică fiecare pas.

În timp ce Munshin este cel care demonstrează tehnica, el spune că a fost recomandată de colega Sue Elliott, care este directorul de asistență medicală la spital, titrează The Sun.

Potrivit lui Munshin, dacă o infecție este activă, devine imperativ ca aerul să fie introdus în plămâni.

Munshin observă că singura modalitate de a intra oxigen în plămâni este printr-o tehnică de respirație adecvată. Este un pas esențial în prevenirea deteriorării plămânilor. Cele mai grave cazuri de coronavirus sunt legate de modul în care virusul distruge sistemul respirator.

El parcurge apoi fiecare pas al tehnicii de respirație.

În primul rând, el recomandă să inspirați profund de cinci ori, iar „de fiecare dată să țineți respirația timp de cinci secunde.” La a șasea respirație, „veți tuși” – acest lucru vă va ajuta să deschideți căile aeriene inferioare. Munshin spune să se repete acest ciclu de două ori.

După respirația profundă, medicul spune să „stea pe burtă cu o pernă în fața” și să se inspire puțin mai adânc  timp de zece minute. Munshin arată apoi cum se face exercițiul de respirație.

La finalul videoclipului, Munshin le cere oamenilor să-și amintească de „cel mai important lucru”,  cei care sunt infectați ar trebui să evite să se așeze pe spate pentru perioade îndelungate, deoarece se închid  căile respiratorii mici și poate crește riscul de a obține pneumonie secundară.

J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter” a lăudat sfaturile lui Munshin pe Twitter. Ea a spus că a urmat recomandările medicului în ultimele două săptămâni după ce a cunoscut toate simptomele coronavirusului.

„Vă rugăm să urmăriți acest document de la Spitalul Queens care vă explică cum să ameliorați simptomele respiratorii. În ultimele 2 săptămâni am avut toate simptomele de C19 (nu au fost testate) și am făcut acest lucru la recomandările soțului doc. Sunt complet recuperat și tehnica m-a ajutat foarte mult” .https: //t.co/xo8AansUvc via @YouTube

– J.K. Rowling (@jk_rowling) 6 aprilie 2020

Potrivit acesteia, tehnica de respirație a ajutat-o ​​să treacă de virus, iar acum s-a recuperat complet. Ea spune că a urmat metoda la sfatul soțului ei, care este și medic. Cu toate acestea, Rowling nu a fost testată oficial pentru COVID-19.

„Vă mulțumim pentru mesajele dvs. amabile și frumoase! Sunt într-adevăr recuperată și am vrut să împărtășesc o tehnică recomandată de medici, nu costă nimic, nu are efecte secundare urâte, dar te-ar putea ajuta pe tine / pe cei dragi mult, așa cum a făcut-o eu ”, a spus Rowling într-un tweet de urmărire.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *