• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

DESCOPERIREA care va schimba medicina. O bacterie miraculoasă vine în ajutorul omenirii

Apr 8, 2020

 

Cu 60.000 de ani în urmă, o pădure de chiparoși crescuți pe malurile unui râu din apropierea Golfului Mexic a fost îngropată sub sedimente și mai apoi sub apele mării. Recent, oamenii de știință au dat peste rămășițele pădurii, iar concluzia lor este că acolo se află secretele unor noi medicamente salvatoare pentru umanitate.

Potrivit Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice, care a publicat un articol pe marginea subiectului, timp de milenii, pădurea antică a fost ferită de orice intervenție a omului.

Totul a ieșit la iveală în 2004, când uraganul Ivan a lovit Golful Mexic, măturând sedimentele care erau depuse peste pădurea de chiparoși. În ultimii 15 ani, locul a fost vizitat de foarte multe echipe de cercetători, inclusiv oameni de știință de la Universitățile Utah și Northeastern.

Cercetătorii au studiat bucăți de lemn de chiparos vechi de 60.000 de ani, dar extrem de bine conservate, în absența oxigenului.

„Am reușit să izolăm bacteriile și să obținem câteva cu care nu am mai lucrat până acum”, a precizat într-un interviu acordat CNN, profesorul în chimie medicinală Margo Haygood, de la Utah University.

Viermii din pădurea de chiparoși au produs peste 100 de tulpini de bacterii, iar 12 dintre ele au fost luate în laboratoare și supuse testelor ADN. Pe baza rezultatelor, va putea fi evaluat potențialul acestora de a fi folosite în dezvoltarea unor noi medicamente. Oamenii de știință sunt optimiști, mai ales că au avut experiențe anterioare pozitive cu astfel de bacterii.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *