• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

VIRUS MODIFICAT GENETIC, antidot pentru coronavirus? A fost deja testat pe șoareci

Apr 8, 2020

 

Un virus care provoacă tusea câinelui, dar este inofensiv pentru oameni, ar putea fi cheia unui vaccin împotriva coronavirusului mortal care afectează zeci de țări din întreaga lume.

O echipă de la Universitatea din Iowa a testat noul virus modificat genetic pe șoarecii infectați cu MERS, un virus înrudit cu cel care provoacă noul COVID-19, relatează Daily Mail.

Aceștia au descoperit că șoarecii cărora le-a fost administrat virusul modificat genetic și care apoi au fost infectați cu doze letale de MERS au supraviețuit infecției, care în mod normal este letală.

Abordarea pentru tratarea SARS, un prim pas

Paul McCray și echipa sa spun că abordarea lor pentru tratarea MERS – care forțează sistemul să declanșeze răspunsuri imune – ar putea, de asemenea, să funcționeze împotriva COVID-19.

Cercetătorii din Iowa au adăugat o genă suplimentară la un virus ARN numit virusul parainfluenza 5 (PIV5), astfel încât celulele infectate să producă proteine implicate în infecția MERS.

Echipa multidisciplinară studiază MERS – Sindromul respirator din Orientul Mijlociu – de la un focar în 2012, având o rată de deces de peste 30%.

Virusul PIV5, modificat genetic

„Știm că oamenii au fost expuși la PIV5, dar se pare că este un virus inofensiv la oameni”, a spus McCray, un medic pulmonolog pediatru și expert în coronavirus.

Virusul MERS nu se poate reproduce la șoareci, astfel încât pentru a testa vaccinul, Paul McCray a dezvoltat un model de șoarece modificat genetic în organismul căruia infecțiile se dezvoltă așa cm se întâmplă în cazul oamenilor.

Testarea pe șoareci

Șoarecii au fost proiectați pentru a exprima DPP4, proteina utilizată de virusul MERS ca punct de intrare în celulele umane.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *