• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

MINISTRUL de Externe, editorial pentru site-ul EUobserver : Coronavirusul, un test al occidentului

Apr 7, 2020

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a scris un amplu editorial pentru publicația online Eu observer. Acesta a subliniat faptul că implicațiile colaterale ale evoluției pandemiei pot afecta bunul mers al democrațiilor europene. De asemenea, ministrul a punctat faptul că pentru a trece cu bine peste această criză, europenii trebuie să rămână uniți.

Într-un editorial publicat astăzi pe site-ul Eu observer, Bogdan Aurescu a vorbit despre vremurile grele pe care umanitatea le traveresează în această perioadă.

Ministrul a vorbit și despre responsabilitatea pe care o are față de românii care lucrează în occident, dar și despre faptul că această pandemie reprezintă un test pentru validitatea democrațiilor noastre.

„Alături de colegii miniștri de externe din UE și Nato, facem pași pentru a adapta procesul de luare a deciziilor și pentru a ne menține capacitatea de a aborda eventualele dificultăți care pot veni”, a scris Bogdan Aurescu.

Acesta a punctat și că Europa, respectiv Statele Unite au adoptat pachete economice și măsuri fiscale care să atenueze efectele negative ale pandemiei de coronavirus.

„Trebuie să ne păstrăm umanitatea în fața costurilor severe și a tragediei inevitabile a acestei crize. Amintiți-vă în mod profund și colectiv ce valori susținem. Împărtășesc întreaga responsabilitate în protejarea modului nostru de viață și a libertăților noastre democratice”, a încheiat ministrul.

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *