• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ocupații în izolare: A crescut consumul de ALCOOL în familie

Apr 7, 2020

În această perioadă, a scăzut dramatic consumul de alcool în scop social. Dar se bea mai mult în familie. Incertitudinea și frica stau la baza comportamentului.

Viorel Roman, psiholog AlcoLine: „Să o tolerăm, asta facem toți, să tolerăm incertitudinea. Dacă nu o tolerăm, încercăm să o controlăm. Cum încercăm să o controlăm? Uitîndu-ne la multe teorii, inventând propriile teorii despre această perioadă, fie folosind substanțe. Tendința e de a evita această stare. Prin două lucruri: faci teorii sau bei mai mult. O eviți, poți să o uiți, dar cînd îți aduci aminte de ea e mai dificil. Dacă o zi ai consumat alcool ca să uiți, starea asta e tot aici. E și mai dureros momentul”, conform Protv.

„Acceptați incertitudinea și acceptați că va simțiți rău!”, este recomandarea pe care o face și Organizația Mondială a Sănătății. Furia este normală. Apare la privarea de libertate și are cel puțin trei moduri de manifestare.

Bogdana Bursuc, psiholog: „Să ți dai dreptul să fii furios! Pe unii oameni îi poate face să plângă, pe unii să țipe, pe unii îi calmează direct”.

Toate aceste reacții sunt perfect normale. Contribuie la autoreglare. În acesta perioadă, există o linie telefonică destinată celor cu probleme legate de consumul de alcool. La 9335, puteți primi inclusiv consultații de psihiatrie la distanță și rețete compensate.

 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *