• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Premierul Ludovic Orban anunță o nouă Ordonanță Militară: „Am pregătit-o! Va fi prezentată astăzi”

Apr 4, 2020

 

Premierul Ludovic Orban a anunțat o nouă ordonanță militară, după întâlnirea  pe care a avut-o cu ministrul de Interne, Marcel Vela, pentru a discuta noi măsuri menite să limiteze răspândirea infecției cu coronavirus pe teritoriul Românie.

„Am evaluat situația. Am pregătit elementele pentru noua Ordonanță Militară care va fi prezentată azi. Este în forma finală. Am evaluat măsurile, capacitatea de carantinare.”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a precizat că, în decursul zilei de sâmbătă, ministrul Vela va anunța noile măsurile care îi vizează pe români în pandemie.

”La Țăndărei se vor lua măsurile speciale”, a spus Ludovic Orban.

Până la acest moment, pe teritoriul României au fost înregistrate 133 de decese, 3.183 de cazuri pozitive de coronavirus și 283 de persoane vindecate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.531 de persoane. Alte 114.646 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 31.657 de teste.

Potrivit raportărilor INSP, până acum au fost confirmate 454 de cadre medicale testate pozitiv cu coronavirus.

Zona cu cele mai multe cazuri pozitive de COVID-19 în rândul cadrelor medicale este Suceava (318 cazuri), fiind urmată de București (65 de cazuri) și Hunedoara (24 de cazuri).

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *