• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

REȚETE pe timp de criză. Lipia fără drojdie

Apr 3, 2020

Lipie fără drojdie se poate face oricând în casă, dar în perioada aceasta, când stăm în casă pentru a ne protea de noul coronavirus, rețeta devine cu atât mai apreciată prin simplitatea sa și a ingredientelor.

Lipia fără drojdie nu are nevoie de dospire, iar ingredientele de bază se găsesc ușor în orice gospodărie. Pentru a prepara lipiile sau turtele fără drojdie aveți nevoie de două părți de făină, o parte de apă, sare și puțin ulei, pentru un plus de savoare.

Ingrediente pentru lipia fără drojdie

Iată lista de ingrediente de bază pentru a prepara 6-8 lipii fără drojdie ce înlocuiesc pâinea:

  • 500 grame de făină
  • 250 ml apă
  • 8 grame de sare
  • 25 ml ulei vegetal

Timpul de preparare pentru lipia fără drojdie

Timpul de preparare pentru lipia fără drojdie nu depășește 10 minute cu totul, dintre care 5 minute pentru prepararea aluatului și 5 minute pentru coacerea lipiei în tigaie sau pe plită. În afară de acești timpi trebuie să luați în calcul minim 15 minunte, maxim 30 de minute pentru a lăsa coca să se odihnească.

Cum se prepară lipia fără drojdie

Din ingredientele mai sus amintite se face un amestesc. Se adaugă apa și puțin ulei peste făină, se pune și sarea, și se frământă până când coca devine tare, dar ușor de modelat. Se lasă jumătate de oră acoperită cu un șervet curat, apoi se porționeză în bucăți de tip bilă. Fiecare bilă de aluat se răsucește până devine un șnur de aluat de 20-25 de centimetri care se răsucește sub forma unui colac.

Se întind acești colăcei până rezultă o formă rotundă, foarte subțire. Aceasta se coace pe plită sau în tigaia încinsă pe care s-a pus puțin ulei. Puteți adăuga la servire, pentru savoare, puțin ulei de măsline și pătrunjel tocat.

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *