• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

CORONAVIRUS | Google publică datele locației tale ca să ajute la combaterea pandemiei

Apr 3, 2020

Coronavirus, pandemia care a îngrozit întreaga planetă, declanșează un răspuns tehnologic pe măsură. Gigantul tehnologic Google a luat vineri o decizie-cheie în războiul deschis noului coronavirus.

Google (GOOGL) publică datele pe care le colectează deja despre mișcările oamenilor în timpul pandemiei de coronavirus, informează CNN Business. Compania a anunțat vineri că lansează „Community Mobility Reports”, un instrument care generează rapoarte privind mobilitatea populaţiei, în contextul pandemiei de coronavirus, COVID-19.

Ce a mai anunțat azi Google despre coronavirus: prin intermediul Google Maps utilizatorii se pot informa despre cât de aglomerate sunt anumite locuri, pe baza unor date agregate şi anonime.

„În contextul pandemiei de COVID-19, se pune accent pe strategii de sănătate publică, precum distanţarea socială, pentru a reduce rata de transmisie a virusului. În Google Maps sunt utilizate date agregate, anonime, care arată cât de aglomerate sunt anumite locuri. Astfel se pot identifica blocajele în trafic sau orele în care anumite spaţii publice (restaurante, muzee, etc) sunt aglomerate. Oficialii din sistemul de sănătate consideră că acest tip de date, agregate şi anonime, pot fi utile pentru a lua decizii critice în lupta împotriva COVID-19”, au declarat oficialii Google.
Coronavirus: date privind schimbările în mobilitatea populaţiei

Coronavirus. Începând de astăzi, Google publică prima versiune a rapoartelor privind mobilitatea populaţiei în contextul pandemiei COVID-19 – COVID-19 Community Mobility Reports, pentru a oferi date privind schimbările în mobilitatea populaţiei ca urmare a muncii de acasă, izolării la domiciliu şi altor politici menite să aplatizeze curba pandemiei. Aceste rapoarte ajută autorităţile, şi în acelaşi timp respectă politicile Google referitoare la confidenţialitatea datelor, se arată într-un comunicat al Google.

Rapoartele despre mobilitatea populaţiei sunt lansate la nivel global şi acoperă 131 de ţări, inclusiv România, iar adresa la care se găseşte acest instrument este https://www.google.com/covid19/mobility.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *