• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Cristian Bușoi: „UE va avea în trei luni capacitatea de a produce tot ceea ce îi este necesar în materie de echipamente de protecție pentru cadrele medicale”

Apr 3, 2020

Europarlamentarul român Cristian Bușoi a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook, faptul că „UE va avea în trei luni capacitatea de a produce tot ceea ce îi este necesar în materie de echipamente de protecție pentru cadrele medicale.”

„Împreună cu coordonatorii grupurilor politice din Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie pe care o conduc în Parlamentul European am avut ieri o videoconferință cu comisarul pentru Piață Internă, Thierry Breton, reprezentantul Franței în Comisia Europeană, la care am discutat despre deciziile de ultimă oră ale Uniunii Europene în lupta împotriva COVID-19”, a scris europarlamentarul.

„Obiectivul nostru principal este să protejăm industria europeană și să eliminăm barierele de pe piața internă, astfel încât toate materialele necesare cadrelor medicale să ajungă rapid acolo unde este nevoie de ele.

Comisarul Breton, care este responsabil și de industria europeană, ne-a asigurat că încă din primele zile ale crizei a luat legătura cu toți marii producători de măști și alte echipamente de protecție utile personalului medical, precum și cu producătorii de ventilatoare pentru respirație din toate țările UE. Toate companiile s-au mobilizat și au crescut producția de până la de trei ori, lucrând 24 de ore din 24. Mai mult, producătorii din industria auto și aeronautică s-au reorganizat și au adaptat liniile de producție pentru a fabrica ventilatoare necesare în secțiile de Terapie Intensivă. Industria textilă s-a adaptat, de asemenea, și a început să producă echipamente de protecție pentru personalul din spitale, iar acest lucru se întâmplă și inclusiv România”, a mai punctat acesta.

Conform postării, in trei luni, Uniunea Europeană nu va mai trebui să importe echipamente de protecție, asigurânduși tot necesarul din producția internă.

„Dar, sectorul industrial trebuie pregătit și sprijinit să facă față cererii mari, care va veni în perioada următoare nu doar din UE, ci și din Marea Britanie, SUA și Africa. Este vital să protejăm companiile și industria. Uniunea Europeană nu trebuie să ofere doar consultanță în această perioadă, ci și un sprijin financiar consistent, fără precedent pentru companii”, a completat europarlamentarul.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *