• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Anunț de ultimă oră făcut de Dr. Alexandru Rafila: „Numărul maxim de cazuri noi va fi undeva în jurul datei de 1 mai”

Apr 2, 2020

Anunț de ultimă oră făcut de Dr. Alexandru Rafila. Medicul a vorbit, în această dimineață, despre impactul pe care îl are pandemia de coronavirus în România, dar și când vom începe să ne revenim din această criză.

Șeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” a precizat, la un post TV, în contextul în care vârful pandemiei ar urma să fie după Sărbătorile Pascale, că ”până acum am avut o creștere oarecum liniară, n-a fost o creștere abruptă, ați văzut că numărul de cazuri înregistrate zilnic a variat între 150 și 300 de cazuri, n-am avut mai mult de 300 de cazuri. Dacă acest trend va continua, ne dorim să fie așa… pentru că dacă vom avea o dublare a numărului de cazuri înregistrate zilnic, atunci o să avem o problemă cu asigurarea condițiilor de tratament.

Deocamdată, nu se pune această problemă, nu sunt supraaglomerate secțiile de ATI. Eu estimez că numărul maxim de cazuri noi, înregistrate zilnic, va fi undeva în jurul datei de 1 mai, între 25 aprilie și 1 mai, pentru că-n perioada sărbătorilor de Paște cu siguranță vor exista mai multe îmbolnăviri din cauza contactelor sociale care se vor intensifica, în ciuda recomandărilor autorităților.”

România va testa un medicament venit din SUA

Cât despre testele care se vor face în România pe un medicament venit din SUA, Alexandru Rafila a subliniat că speră să fie o procedură rapidă, care să nu se întindă pe mai mult de o lună: ”Sper că-n decurs de 3-4 săptămâni să înceapă acest studiu. O să aprecieze eficacitarea nu numai a unei noi molecule produse în SUA, cât și eficacitatea comparativă a unor tratamente care deja se regăsesc în schemele terapeutice atât în România, cât și-n multe alte state”.

Președintele Societății de Microbiologie mai subliniază că, în mod evident, pandemia va continua să evolueze în perioada următoare, atrăgând atenția că cele mai multe cazuri sunt în ”țări dezvoltate care au capacitatea să gestioneze această problemă”, însă, dacă situația din China, Spania, Italia, Franța, SUA, Germania se va replica în alte țări, cu ”sisteme de sănătate mult mai puțin dezvoltate, cred că atunci o să avem o problemă de sănătate publică foarte gravă la nivel global”.

Astfel, consideră că avertismentul OMS în acest sens vine, în care statele mai puțin dezvoltate să ia măsuri cât mai devreme, preventive, pentru a nu ajunge la nivelul unor state dezvoltate, dar cu un sistem medical mult inferior.

 

sursa:ciao.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *