• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

S-a descoperit un simptom NOU! Ce se întâmplă la nivelul ochilor dacă ești infectat cu coronavirus

Apr 2, 2020

S-a descoperit un simptom nou! Numărul în creștere a cazurilor de coronavirus din Statele Unite i-a determinat pe medici să încerce să descopere toate simptomele legate de virus.

Acum, Academia Americană de Oftalmologie (AAO) recomandă medicilor să aibă în vedere mai multe măsuri de protecție pentru coronavirus atunci când se ocupă de pacienți.

Potrivit AAO, mai multe informații sugerează că virusul poate provoca conjunctivită, denumită în mod obișnuit ochi roșii. Conjunctivita este o iritație a ochilor care provoacă înroșire, umflare și uneori lăcrimare, transmite abc7news.

S-a descoperit un simptom NOU!

Deși este considerat un simptom rar, informațiile arată că virusul poate fi transmis prin aer de la persoanele care suferă de conjunctivită.

AAO spune că oricine se duce la medic cu ochi roșii, suspectând că are conjunctivită, și care, de asemenea, se confruntă cu tuse, dificultăți respiratorii și care a călătorit recent în zone cunoscute cu focare, ar putea fi pozitiv si pentru COVID-19.

Coronavirusul nu se transmite prin aer

Organizația Mondială a Sănătății a demontat unul dintre cele mai vehiculate mituri legate de coronavirus.

Explicațiile oferite de Organizația Mondială a Sănătății sunt clare: coronavirusul nu se transmite prin aer, ci prin picăturile pe care o persoană infectată le generează atunci când tușește, strănută sau vorbește.

Acestea, fiind mai mai grele, nu plutesc în aer, ci cad pe podea sau pe suprafața obiectelor.

Ceea ce înseamnă că ne putem infecta, inspirând virusul, dacă stăm la mai puțin de un metru de o persoană bolnavă, sau dacă atingem o suprafață contaminată și apoi ochii, nasul sau gura fără să ne spălăm pe mâini.

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului ”Matei Balș”, susține că noul coronavirus trăiește în praf și în mizerie, motiv pentru care le-a recomandat autorităților să curețe bine străzile.

 

sursa:ciao.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *