• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Semnătura de 2,2 triloane de dolari a lui Trump. Cine va beneficia de suma uriașă

Mar 28, 2020

 

Donald Trump a semnat azi un document prin care SUA aloca 2,2 trilioane de dolari pentru  a sprijini lupta impotriva COVID-19.

Donald Trump a semnat ajutorul de 2,2 triloane de dolari pentru economia americană.

Planul a obținut cu greu aprobarea în Senat, dar a fost votat aproape în unanimitate în Camera Reprezentanților.

Președintele SUA a îndeplinit ultimul pas și a semnat cel mai mare ajutor din istorie pentru economia americană.

Cei mai mulți americani vor primi câte 1.200 de dolari pentru a trece cu bine peste criza generată de pandemia de coronavirus.

100 de miliarde vor fi destinate spitalelor și centrelor medicale, 500 de miliarde vor merge într-un fond de rezervă pentru ajutorarea marilor corporații, inclusiv a companiilor aeriene, iar 377 de miliarde vor ajuta micile afaceri, scrie Eyewitness News.

De asemenea, o parte din fonduri vor asigura ajutorul de șomaj, pentru care au aplicat un număr record de 3,3 milioane de americani.

”Un proiect urgent, care va pune americanii pe primul loc. Vreau să le mulțumesc Democraților și Repubicanilor, pentru că s-au unit”, a spus Donald Trump, citat de CNN.

Guvernatorul din New York, zona cea mai afectată de Covid-19 din SUA, se așteaptă să primească o sumă consistentă din cele 2.200 de miliarde de dolari.

Andrew Cuomo a spus că este nevoie de alte 40.000 de paturi în statul pe care îl conduce, dintre care 4.000 doar în orașul New York. Aici, sunt amenajate și spitale temporare. Unul dintre ele va fi chiar într-un centru de convenții.

În New York, se înregistrează un deces la fiecare zece minute în rândul pacienților cu coronavirus. În total, sunt peste 44.000 de cazuri confirmate, iar numărul celor internați a depășit 6.000.

În timp ce la nivelul întregii țări, sunt peste 100.000 de oameni infectați cu Covid-19, cei mai mulți din lume.

”Vreau ca guvernatorii să fie recunăscători și să nu mai spună neadevăruri”, a protestat Trump.

Pentru a face față crizei de materiale medicale, șeful de la Casa Albă a cerut unuia dintre giganții auro, General Motors, să producă într-un ritm accelerat ventilatoare.

”Au spus că vor da cât mai repede 40.000 de ventilatoare de care este mare nevoie. Acum, spun că vor fi doar 6.000, la finalul lui aprilie și vor bani buni”, s-a plâns Trump.

General Motors și Ford anunțaseră că vor colabora cu companiile de profil pentru a crește producția aparatelor de respirație artificială.

 

 

Sursa: Pro TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *