June 27, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ordonanţa privind starea de urgenţă ar putea fi modificată. Proiectul prezentat pe pagina MAI

1 0
2 min read
1 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

 

Guvernul României a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

Conform proiectului pus în dezbatere publică pe pagina Ministerului Afacerilor Interne, ordonanțe, amenzile pentru nerespectarea măsurilor cuprinse în Ordonanța privind Starea de Urgență (art. 28) se vor majora. Amenzile vor fi cuprinse între 2.000 – 20.000 de lei pentru persoane fizice și 10.000 – 70.000 de lei pentru persoane juridice.

În termen de 15 zile, persoana în cauză are dreptul de a plăti doar jumătate din cuantumul amenzii.

Articolul 28 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Pe lângă sancțiunea contravențională principală prevăzută la alin.(1), în funcție de natura și gravitatea faptei, se pot aplica și una sau mai multe dintre următoarele sancțiuni contravenționale complementare, cuprinse în ordonanțele militare:

Astfel, bunurile confiscate se vor atribui direct și gratuit autorităților și instituțiilor publice. Această reglementare este necesară pentru asigurarea unui grad ridicat de operativitate în folosirea bunurilor confiscate.

De asemenea, conform proiectului de ordonanță, în timpul stării de urgență nu se vor aplica normele privind transparența decizională în cazul măsurilor luate în această perioadă.

„Pe perioada stării de asediu sau de urgență, normele legale referitoare la transparența decizională și dialogul social nu se aplică în cazul proiectelor de acte normative prin care se stabilesc măsuri aplicabile pe durata stării de asediu sau de urgență ori care sunt o consecință a instituirii acestor stări”, conform textului ordonanței.

 

sursa:protv
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..