• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Un raport al FBI arată că grupurile neo-naziste își încurajează membrii infectați cu virusul COVID-19 să îl răspândească intenționat

Mar 24, 2020

 

Grupurile extremiste rasiste, inclusiv neo-naziștii și alți suprematiști albi, își încurajează membrii infectați cu noul coronavirus să îl raspândească polițiștilor și evreilor, potrivit informațiilor adunate de FBI, anunță ABC News.

Într-o alertă obținută de ABC News, biroul FBI din New York relatează că „membrii grupurilor extremiste se încurajează unii pe alții să răspândească virusul prin fluide corporale și interacțiuni personale”.

Organizațiile care monitorizează internetul pentru mesageria supremațistă albă, au înregistrat în aceste săptămâni mesaje care învinovățesc evreii și liderii evrei atât pentru coronavirus, cât și pentru răspunsul global, inclusiv pentru închiderea tuturor funcțiilor guvernamentale, în locuri precum New York, New Jersey și California.

„De la înaintarea ideii că evreii au creat coronavirusul pentru a vinde vaccinuri, încurajând adepții infectați să încerce să răspândească boala către comunitatea evreiască și forțele de ordine, pe măsură ce coronavirusul s-a răspândit, am observat cum supremațiștii albi, neo-naziștii și alții, au folosit acest lucru pentru a conduce propriile teorii ale conspirației. Scopul lor a fost acela de a răspândi dezinformarea, respectiv de a incita la violență pe platformele lor online”, a declarat Michael Masters, șeful Secure Communities Network, un grup umbrelă care coordonează securitatea organizațiilor și sinagogilor evreiești din întreaga țară, conform ABC News.

 

Sursa: Gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *