• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Trebuie să spunem STOP! Scoatem la lumină corupția din învățământ!

Jun 29, 2024

Învățământul ar trebui să fie o fortăreață a cunoașterii și un loc sacru al formării tinerei generații, însă în Buzău, această imagine este întunecată de umbra corupției și nepotismului. Este momentul să aducem în prim-plan practicile nedrepte și să le expunem cu tărie, pentru că doar prin conștientizare putem spera la schimbare.

În următoarele zile, vom aduce în atenție dezvăluiri tulburătoare despre modul în care orele și posturile în școlile din Buzău sunt distribuite într-un mod fraudulos. Este inacceptabil ca meritul să fie înlocuit cu influența politică sau cu relațiile personale. Posturile călduțe de directori sau inspectori școlari nu ar trebui să fie rezervate celor care au conexiuni politice sau financiare, ci celor care sunt cu adevărat dedicați și capabili să contribuie la educația copiilor noștri.

Este revoltător să aflăm că partidul impune oameni influenți și conexiuni financiare în sistemul educațional, iar astfel de practici trebuie expuse și condamnate în mod categoric. Nu putem ignora cazurile în care persoane nepotrivite, indiferent de motiv, ajung să influențeze și să modeleze viitorul educației noastre.

În plus, vom detalia abuzurile și presiunile exercitate de Inspectoratul Școlar Județean Buzău asupra unui director și profesor respectat de comunitatea locală. Este de neconceput ca un profesor dedicat să fie amenințat sau marginalizat din cauza unor interese personale sau politice obscure. Educația nu poate progresa într-un mediu toxic și corupt.

Nu putem uita nici cum se obțin uneori posturile, prin metode inacceptabile precum „porcul în portbagaj”, o practică care subminează complet principiile de transparență și meritocrație.

Este timpul ca autoritățile și comunitatea să acționeze împreună pentru a curăța acest sector vital al societății noastre. Suntem datori față de copiii noștri să asigurăm că educația lor este protejată de orice influență negativă și că fiecare profesor este respectat și susținut în eforturile lor de a forma generații viitoare de cetățeni responsabili și competenți.

Să fie clar, suntem împotriva corupției în învățământ și să cerem o reformă profundă și transparentă pentru un sistem educațional corect și echitabil în întreaga țară!
sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *